Gündem BİLSEM sınav sonuçları açıklandı: MEB sonuç sorgulama: İtiraz nasıl yapılır?

BİLSEM sınav sonuçları açıklandı: MEB sonuç sorgulama: İtiraz nasıl yapılır?

Paylaş
BİLSEM sınav sonuçları açıklandı: MEB sonuç sorgulama: İtiraz nasıl yapılır?

Haftalardır heyecanla beklenen Bilsem sınav sonuçları açıklandı. Bilim ve sanat merkezlerinde eğitim alacak olan öğrenciler Bilsem sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte MEB'in resmi sitesine akın etti. MEB sınav sonuçları için aşağıdaki linke tıklayınız.

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) grup tarama uygulaması sınav sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sonuçlara ilişkin açıklamayı resmi siteden duyurdu. Haftalardır merakla beklenen sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenci adayları MEB'in sitesine akın etti.

MEB'DEN SINAV SONUÇLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

"2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerimizde eğitim alacak öğrencilere yönelik gerçekleşen grup tarama uygulaması sonuçları açıklanmıştır.

Grup tarama uygulama sonucuna öğrenci velisi tarafından yapılacak itirazlar 19-23 Mart 2018 tarihleri arasında http://esinav.meb.gov.tr/ adresinden yapılacaktır. Ancak itirazlar MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasından herhangi birine kuru

BİLSEM SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR

BİLSEM sınav sonuçlarını aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz. Açılan sayfaya girdiğinizde T.C. Kimlik No ve Güvenlik Kodu'nu girdikten sonra sınav sonuçlarına ulaşabilirsiniz.


BEİLSEM SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ



2018-2019 eğitim öğretim yılında bilim ve sanat merkezlerimizde eğitim alacak 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik tablet bilgisayar uygulaması 06 Ocak -10 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Uygulamada yetenek alanlarına ve sınıf düzeylerine göre bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler için taban puanlar aşağıda belirtilmiştir. Grup Tarama uygulamasında 1. Sınıflar için 60, 2 ve 3. Sınıflar için 70 soru sorulmuş olup her soru 10 puan olarak değerlendirilmiştir.