Gündem Binali Yıldırım Meclis Başkanı mı olacak?

Binali Yıldırım Meclis Başkanı mı olacak?

Paylaş
Binali Yıldırım Meclis Başkanı mı olacak?

Günlerdir heyecanla beklenen 24 Haziran seçimleri sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk turda seçimi kazanarak yeniden cumhurbaşkanı oldu. Bu seçimlerle birlikte başbakanlık kaldırırken Binali Yıldırım, İzmir 1. bölgeden milletvekili oldu. Fakat, Ankara kulislerinde konuşulan yeni bir iddia var. Eski Başbakan Binali Yıldırım'ın Meclis Başkanı olacağı iddia ediliyor.

Türkiye dün tarihi bir seçim yaşadı. Herkes cumhurbaşkanının kim olacağını merak ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk turda yüzde 52.38 oy oranıyla yeniden cumhurbaşkanı oldu. AK Parti ise yüzde 42.54 oy alarak 295 milletvekili çıkardı. 24 Haziran seçimleriyle birlikte başbakanlık kaldırıldı. Böylelikle Türkiye'nin 1. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Eski Başbakan Binali Yıldırım ise İzmir 1. bölgeden milletvekili oldu.

Haberin Devamı

BİNALİ YILDIRIM MECLİS BAŞKANI MI OLACAK?

24 Haziran seçimlerinden önce, Binali Yıldırım için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacağı konuşuluyordu. Şimdi Ankara kulislerinde yeni bir iddia dolaşıyor. İddiaya göre Binali Yıldırım, Meclis Başkanı olacak.

SON TBMM BAŞKANI İSMAİL KAHRAMAN MİLLETVEKİLİ DEĞİL

22 Kasım 2015 tarihinde 27. Türkiye Büyük Millet Başkanı olan İsmail Kahraman, 24 Haziran seçimlerinde aday olmadı ve milletvekili olamadı.