Gündem Bingöl Cezaevi'nde 9 görevli açığa alındı

Bingöl Cezaevi'nde 9 görevli açığa alındı

Paylaş
Bingöl Cezaevi'nde 9 görevli açığa alındı

Bingöl M Tipi Cezaevi'nde tünel kazarak kaçan ve bir gün sonra 17'si yakalanan 18 PKK'lının firarıyla ilgili soruşturma sürdürülürken, Cezaevi Müdürü Süleyman Tokdemir ile birlikte 9 yönetici ve personel görevden alınıp başka yerlere gönderildi

PKK’lıların firarında ihmali olduğu ileri sürülerek görevden alınan Cezaevi Müdürü Süleyman Tokdemir Niğde’de, ikinci müdürler Mehmet Erdem ve Pınar Gök Elazığ’da, Talat Kaya Malatya’daki cezaevlerinde görevlendirildi.

Haberin Devamı

Cezaevi personelinden baş memur Yusuf Berber ile 4 infaz koruma memurları da görevlerinden alınarak başka cezaevlerine verildi.

ESKİ MÜDÜRLER İNTERNET KURBANI

Bingöl M Tipi Cezaevi’ndeki firarla ilgili soruşturmayla ilgili yetkililer dün cezaevi müdürü ile ikinci müdürlerin görevden alındığı açıkladı.

Açıklamada isimler verilmeyince, cezaevinin internet sitesinde halen görevde görünen, ancak birkaç yıl önce başka illere atanan birinci müdür Zeki Kerim, ikinci müdürler Mehmet Kuvvet, Mihrabi Aydın ve Mustafa Yeşilyurt’un görevden alındığı haberlerde yer aldı. Cezaevinin internet sitesinin kurbanı olan eski yöneticilerin halen başka illerde görev yaptıkları, görevden almayla ilgilerinin bulunmadığı açıklandı.

Haberin Devamı

Adil ÖNAL/BİNGÖL, (DHA)