Gündem Bingöl’den acı haber !

Bingöl’den acı haber !

Paylaş
Bingöl’den acı haber !

Bingöl’ün Genç ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıya güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesinin ardından çatışma çıktı. Saldırıda 2 polis memuru şehit oldu; 5’i güvenlik memuru olmak üzere 19 kişi yaralandı

Dün gece bomba yüklü traktörün polis zırhlı aracının geçişi sırasında patlatılması ve 2 polisin şehit olması, 5'i polis 19 kişinin yaralanması ile ilgili saldırının yeni detayları ortaya çıktı.

KAYMAKAMIN EVİNE GİRMEK İSTEMİŞLER!


Gece saat 22.30 sıralarında gerçekleştirdikleri saldırının, sadece bomba yüklü aracın patlatılması olmadığı ortaya çıktı. PKK'lı teröristlerin önce Genç ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Genç Kültür Merkezi'nin arkasındaki İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü'nün evine roket ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundukları, hatta kapının önüne kadar gelen 2 PKK'lının polislerin ateş açması sonucu başarılı olamayanca kaçtıkları belirtildi. Kaçan PKK'lılardan birinin yaralandığı ve yaralı halde kaçtığı öğrenildi.

Bombalı saldırıda kullanılan Traktör'den geri kalan parçalar bugün olay yerinden kaldırıldı.

Kaymakam Köklü'nün evine yapılan saldırıdan çok kısa bir süre sonra, PKK'lıların bu kez 50 metre uzaklıkta bulunan Cumhuriyet Caddesi üzerinde park halinde olan bomba yüklü bir traktörü, zırhlı polis bir aracının geçişi sırasında infilak ettirdikleri belirtildi. Patlamanın etkisiyle caddenin iki yanında bulunan Genç Mesleki ve Anadolu Lisesi ve İnönü Ortaokulu'nda büyük hasarlar meydana geldi. Patlama noktasının hemen karşısında bulunan Genç Kültür Merkezi'nin ön cephesi ise yıkıldı. İlçedeki bir çok ev ve işyerinde maddi hasarlar oluştu. Bazı işyerlerindeki eşyalar kullanılamaz hale geldi.

İLÇE MERKEZİNE 12 SAAT ELEKTRİK VERİLEMEDİ


Saldırının yaşandığı ilçede güvenlik önlemleri artırırken, ilçe kırsalında operasyon başlatıldı. İlçe kırsalında bazı noktalarında ise dumanların yükseldiği görüldü. Saldırıdan sonra Genç ilçe merkezine yaklaşık 12 saattir enerji verilemediği öğrenildi.

ŞEHİT POLİS MEMLEKETİNE UĞURLANACAK


Genç ilçesinde dün gece PKK'lıların gerçekleştirdiği bomba yüklü araç saldırısında şehit olan polis memuru Hakan Akdere'nin cenazesi bugün Bingöl Havalimanında yapılacak uğurlama töreninden sonra memleketi Kahramanmaraş'a gönderileceği belirtildi. Şehit polis memuru Akdere'nin evli ve bir çocuk babası olduğu belirtildi.