Gündem Bingöl Hapishanesi'nin müdürleri görevden alındı!

Bingöl Hapishanesi'nin müdürleri görevden alındı!

Paylaş
Bingöl Hapishanesi'nin müdürleri görevden alındı!

18 PKK'lı mahkumun firar ettiği Bingöl M Tipi Cezaevi'nin birinci müdürü, 3 ikinci müdür ve 1 başmemur görevden alındı

Adalet Bakanlığı, 18 PKK'lının tünel kazarak firar ettiği Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki soruşturmayla ilgili Adalet Bakanlığı'nın internet sitesinden 5 sorumlunun görevden alındığı açıklandı. Açıklamada şöyle denildi.

"Bingöl M Tipi Ceza İnfaz Kurumunda 25 Eylül 2013 tarihinde gerçekleşen firar olayına ilişkin başlatılan adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Soruşturmanın selameti açısından birinci müdür, üç ikinci müdür ve bir başmemur, Bingöl M Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndaki görevinden alınmışlardır."

>> FİRARİLER BÖYLE YAKALANDI


Görevden alınan sorumluların Cezaevi Müdürü Zeki Kerim ile İkinci Müdürler Mihrabi Aydın, Mehmet Kuvvet ve Mustafa Yeşilyurt ile bir başmemur olduğu belirtildi.

ARAMADA GERGİNLİK YAŞANDI

Bingöl M Tipi Cezaevi'nde dünkü firarla ilgili bugün büyük bir arama gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde başlatılan aramalarda koğuşlardaki tüm ranza, yatak, dolap, mutfak malzemeleri dışarıya çıkarıldı. Cezaevinden nakil yapılacağı duyumlarını da alan ve aramalara tepki gösteren siyasi ve adli tutuklu ve hükümlüler, görevlilerle tartışırken, duvarlara vurarak gürültü çıkardılar. Tutuklu ve hükümlüler arama yapan görevlilere zaman zaman direndi. Cezaevine takviye jandarma ekiplerinin gelmesinin ardından aramalar tamamlanabildi.

BAŞKA CEZAEVLERİNE GİDECEKLER

Bingöl Cezaevi'nden başta dün firar eden PKK'lılar olmak üzere bazı tutuklu ve hükümlülerin başka cezaevlerine nakledilmesi için gün boyu hazırlık yapıldı. Bugün Karacehennem Ormanları'nda yakalanan PKK'lıların, Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne gönderileceği ileri sürüldü.

Akşam saatlerinde de polis zırhlı araçları eşliğinde çıkan iki cezaevi aracı kentten ayrıldı.

Bu araçların nakilleri kararlaştırılan tutuklu ve hükümlüleri taşıdığı ileri sürülürken, yetkililer açıklama yapmaktan kaçındı.

KİMLER KAÇMIŞTI?


Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi’nden 1 yıl boyunca tünel kazan PKK’lılar Baran Günana (Kars), Selami Kızıl (Mardin), Diren Yaşa (Diyarbakır), Veli Taşkıran (Diyarbakır), Şeref Gülen (Diyarbakır), Ahmet Oyunlu (Diyarbakır), Ramazan Benice (Diyarbakır), Rıdvan İpek (Diyarbakır), Ali Nergis (Diyarbakır), Devrim Kavak (Batman), Diyar Kaydu (Diyarbakır), Ekrem Taş (Bingöl), Hüseyin Barsak (Siirt), İbrahim Engin (Diyarbakır), Emrah Ubiç (Kars), Cemil Doster (Diyarbakır), Osman Kılıç (Bingöl), Ozan Alpkaya (Mardin) dün firar etmişti.

MÜDÜR HAKKINDA ŞİKAYET İLETİLMİŞTİ


Bu arada, M.Y adlı bir infaz memurunun daha önce Meclis'e, "Cezaevi müdürü, PKK-KCK mahkûmlarından korktuğu için mevzuatı uygulamıyor" diye başvurduğu ortaya çıkmış; dilekçenin iletildiği Adalet Bakanlığı ise "2012'de soruşturma yaptık, ayrıcalık gösterildiğine dair bir somut delil elde edemedik" yanıtı vermişti.