Siyaset Bingöl-Malatya 35 atışması
Paylaş
Bingöl-Malatya 35 atışması

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmetler Kanunu'nun 35'inci maddesinin askeri darbelere zemin hazırladığı öne sürülüyor. Yıllardır süren tartışmalara rağmen 35'inci madde değiştirilmedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye 35'inci maddenin değiştirilmesi için destek vereceğini söylemişti. Toplumun birçok kesimi tarafından olumlu karşılanan bu gelişme dün de meydanlara taşındı. Başbakan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'na “Biz hazırız, ya siz” diye sordu. Kılıçdaroğlu anında yanıt verdi: Öneri gelsin destek hazır

‘SAMİMİ MİSİN?’

Haberin Devamı

Referandum için Bingöl’de ilk mitingini yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hodri meydan diyerek “Bu uyanış bizi çok memnun etti, buyrun bunda samimi misiniz?” diye seslendi. Erdoğan, ana muhalefet partisine diyorum ki; buyurun bunda samimi misiniz? Akşam başka, sabah başka olmayacak değil mi? Bu konuda TBMM’de bir komisyon kuralım, meseleyi tüm boyutlarıyla ele alalım” dedi.

‘HADİ UZLAŞALIM’

Başbakan şöyle devam etti: Komisyon çalışsın, gerekirse Meclis’i olağanüstü toplarız. Gerekirse yeni yasama yılı açılışında gündeme alırız. 35’inci maddeyle ilgili yeni bir düzenleme yaparız. Biz hazırız, siz hazır mısınız? Ama ana muhalefet ne diyor biliyor musunuz? ‘İktidar partisinin sayısı buna yeterli’ diyor. Hani uzlaşma istiyordun? Öyle konular var ki uzlaşma gerektirir. Gel bu konuda da uzlaşma yapalım.

Haberin Devamı

‘ARKAMIZA SIĞINMA’

Başbakan Erdoğan’ın Bingöl’de yaptığı bu çağrıya CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu miting için gittiği Malatya’dan jet hızıyla yanıt verdi. Kılıçdaroğlu “Sayın Başbakan herhalde Başbakan olduğunu unuttu. Parlamento’da yeterli çoğunluğu da var. Bizim önerimiz gayet açık. Bizim arkamıza sığınıp bir yasal düzenleme beklentisi içine girmesin. Parlamento’da çoğunluğu var” dedi.

‘ÇARPITMASIN’

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: Parlamento şu anda tatil. Biz Parlamento’yu davet etsek de yeterli milletvekili sayımız yok. Ama Sayın Başbakan, Başbakanlık Hukuk Müşavirliği’ne talimat verir, 35. madde ile ilgili düzenleme gelir Parlamento’ya. Biz de Parlamento’da gerekli desteği veririz. Yani Sayın Başbakan başka gerekçelerin arkasına sığınmasın. Bizim söylemimiz çok net, çarpıtmasın, gereği neyse yerine getirsin.