Gündem Bingöl saldırısına 2 tutuklama

Bingöl saldırısına 2 tutuklama

Paylaş
Bingöl saldırısına 2 tutuklama

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve ekibine yönelik saldırıya ilişkin 2 kişinin tutuklandığını bildirdi

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Yenişehir Mahallesi’nde 9 Ekim 2014’te Emniyet Müdürü Ürker’in ağır yaralandığı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Hüseyin Hatipoğlu’nun şehit olduğu, koruma polisi Uğur Atlı’nın yaralandığı silahlı saldırı ile ilgili "devletin bütünlüğü ve birliğini bozmak, kasten insan öldürmek" suçlarından soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Soruşturmada suçta kullanılan aracın sahibi olduğu anlaşılan Y.Z.E. araç temin ederek, bu suçlara iştirak ettiği gerekçesiyle bugün tutuklanması istemiyle sevk edildiği Bingöl Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı. Bu dosyada daha önce tutuklanıp serbest bırakılan U.S.K isimli şüpheli de Y.Z.E’nin ifadeleri ve serbest bırakılmasından sonra elde edilen diğer bazı ek deliler göz önüne alınarak, aynı suçlardan tutuklanması istemiyle Bingöl Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmiş ve hakimlik tarafından tutuklanmıştır. Soruşturma sürdürülmektedir."

AA