Gündem Bingöl Valiliği'nden çatıdaki eylemci açıklaması

Bingöl Valiliği'nden çatıdaki eylemci açıklaması

Paylaş
Bingöl Valiliği'nden çatıdaki eylemci açıklaması

Bingöl'de 10 gün önce arkadaşı Yakup Polat'ı öldürüp, çıktığı inşaat çatısında bir gün boyunca direnen ve elindeki pompalı tüfekle 3 polisi yaraladıktan sonra intihar ettiği belirtilen 30 yaşındaki Mehmet Ali Seçkin'le ilgili Valilik'ten yapılan açıklamada, polisin hassasiyet gösterdiği ve elindeki silaha keskin nişancı ile ateş edildiğini belirtti

Bingöl’de psikolojik sorunları olduğu belirtilen Mehmet Ali Seçkin, 13 Şubat günü arkadaşı 28 yaşındaki Yakup Polat’ı av tüfeğiyle öldürdükten sonra çıktığı inşaat halindeki binanın çatısından çevreye rastgele ateş etti. Çatıdan inmeyen Seçkin, kendisini ikna etmeye çalışan polislere ateş açarak 3 polisi yaraladı. Bir gün çatıda direnen Seçkin’in daha sonra indiği inşaat içinde intihar ettiği açıklandı. Olayla ilgili Bingöl Valiliği’nden bugün bir açıklama yapıldı.



Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"İnsan hayatına polisin gösterdiği hassasiyet nedeniyle şahsın bulunduğu binanın çevresindeki vatandaşlara zarar vermesini önleyecek tedbirler alındıktan sonra, ikna yoluyla etkisiz hale getirmek için bütün müzakere yolları denenmiştir. Bu çalışmalar tüm olumsuz hava koşulları ve iklim şartları da göz önüne alındığında çok zor bir ortamda sabah saat 09.00 ’a kadar yaklaşık 19 saat sabırla sürdürülmüştür.

Yapılan durum değerlendirmesinin ardından şüphelinin çevresine ve kendisine zarar vermesini engellemek amacıyla bir sonraki aşamaya geçilmesine karar verilmiş ve elindeki av tüfeğinin kullanılmaz hale getirilmesi amaçlanmış olup Özel Harekat Şube Müdürlüğü keskin nişancı personeli tarafından uygun pozisyonlarda atışlar yapılmıştır.

Şüphelinin çatıdan düşme riskini de göz önünde bulunduran keskin nişancı, şüphelinin belli aralıklarla hedef gözeterek yaptığı atışlara maruz kalmış, baskı altında olmasına rağmen 180 metre mesafeden yapmış olduğu üç atışla şüphelinin elindeki tüfeği, şüpheliye zarar vermeden üç kere profesyonelce vurmayı başarmıştır. 14.02.2015 günü saat 17.00 sularında şahsın çatıdan inip binaya girmesinin ardından polisin sabırla sürdürdüğü bu çalışmalara rağmen, çatı katında elindeki av tüfeği ile kendisini vurarak intihar ettiği anlaşılmış olup, bu çalışmalar yaklaşık 28 saat sürmüştür."

Aziz ÖNAL/ BİNGÖL,(DHA)