Gündem 5 şehirden acı haber: 5 asker, 1 korucu şehit düştü

5 şehirden acı haber: 5 asker, 1 korucu şehit düştü

Paylaş
5 şehirden acı haber: 5 asker, 1 korucu şehit düştü

Bingöl, Siirt, Hakkari, Diyarbakır ve Batman'dan acı haberler peş peşe geldi. Bugün 5 asker ve 1 korucu şehit düştü. Bingöl'de 1 asker, Siirt'te 1 asker, Hakkari'de 1 asker, Diyarbakır'da 2 asker, Batman'da ise 1 korucu şehit düştü

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda, Bingöl-Tunceli sınırındaki Kızılmescit mevkisinde, teröristlerce yerleştiren el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Saldırıda Uzman Çavuş Lokman Dargın şehit oldu. Şehidin cenazesi bugün Bingöl’de düzenlenecek törenin ardından memleketine uğurlanacak.

Olayın ardından bölgede geniş çaplı operasyonlar sürüyor.

YILDIRIM DÜŞTÜ!


Öte yandan bir şehit haberi de öğlen saatlerinde Siirt'ten geldi. Kurtalan ilçesinde nöbet tutan askerlerin üzerine dün gece yıldırım düşmesi sonucu 2 asker yaralandı.

Yaralı askerler Siirt Devlet Hastanesine kaldırılırken, durumu ağır olan Fuat Kınay, yapılan tüm müdahalelere rağmen bugün şehit oldu.

Şehit Kınay’ın Mardin’in Derik ilçesine kayıtlı olduğu öğrenildi.

HAKKARİ'DE 1 ASKER ŞEHİT


Hakkari Çukurca Güven Dağı bölgesinde PKK'lıların havanlı saldırısı sonucu 1 asker şehit oldu, aynı bölgede mayına basan 1 asker de ağır yaralandı.

DİYARBAKIR'DAN KARA HABER: 2 ASKER ŞEHİT 2 ASKER YARALI


Diyarbakır'ın Hani İlçesi yakınlarında el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. PKK'lı teröristler Lice ile Hani ilçesi arasında arazi arama-tarama operasyonunu sürdüren güvenlik güçlerinin bulunduğu Aşağı Tural Köyü yakınlarında araziye daha önce döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Şiddetli patlamada 2 asker şehit oldu, 2 asker ise yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle alınarak Diyarbakır'daki Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bölgede hava destekli operasyon yoğunlaştırıldı.

BATMAN'DA ÇATIŞMA: 1 ŞEHİT


Batman'ın Gerciş ilçesinde bulunan Mava Dağı'nda teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyon sırasında güvenlik güçleri bir grup PKK'lı terörist arasında yakın temas sağlandı. Teröristlerin güvenlik güçlerine 'teslim ol' çağrılarına ateş açarak karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada geçici köy korucusu Kadri Yıldız şehit oldu. Bölgede operasyon sürüyor.