Gündem Bingöl'de ceset torbası paniği

Bingöl'de ceset torbası paniği

Paylaş
Bingöl'de ceset torbası paniği

'Elazığ depreminin ardından Bingöl'de de deprem olacağı için ceset torbaları gönderildi' iddiası panik yarattı

Elazığ'da 42 kişinin ölümüne neden olan 6 büyüklüğündeki depremin ardından Bingöl'de de deprem olacağı söylentileri ve kente ceset torbalarının geldiği dedikoduları kentte panik yarattı. Bazı kişiler deprem korkusuyla gece evleri yerine yaktıkları ateşin başında geçirmeye başladı.

Haberin Devamı

Elazığ'da, 8 Mart'ta merkez üssü Karakoçan İlçesi'ne bağlı Başyurt Köyü olan depremi oldukça şiddetli hisseden Bingöllüler, İTÜ öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu'nun, Bingöl'de Richter ölçeğine göre 7 büyüklüğünde deprem beklendiğini açıklaması ardından kente ceset torbaları da getirildiği söylentileri yayılınca tedirginliğe neden oldu.

'TATMİN EDİCİ AÇIKLAMA BEKLİYORUZ'

Bingöl'de, 1971 ve 2003 depremlerini yaşayanların bir kısma deprem korkusuyla çocukları ile birlikte geceyi sokakta ateş yakarak, geçirmeye başladı. Deprem korkusuna kapılanlardan Zeki Çaparlar, “Uzmanların basında açıklama yaptıklarını izliyoruz. Şu anda deprem korkusuyla evlere giremiyoruz. Çocuklarımızla birlikte hepimiz dışarıdayız. Bu konuda çok endişeliyiz. Ancak uzmanların açıklamalarına rağmen her hangi bir yetkili bizlere konu hakkında bir açıklama yapmıyor” dedi.

Haberin Devamı

Ceset torbalarının da Bingöl'e geldiğini duyduklarını belirten aileler yaktıkları ateşin etrafında nöbet tutarken yetkililerin tatmin edici bir açıklama beklediklerini söyledi.

Adil ÖNAL/BİNGÖL, (DHA)