Gündem Binlerce şişe sahte içki

Binlerce şişe sahte içki

Paylaş
Binlerce şişe sahte içki

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yılbaşı öncesinde sahte içki ve sigara operasyonu düzenledi

Yaklaşan yeni yıl kutlamaları öncesi sahte içki üretildiği bilgisini alan Mali Şube polisleri Kartal ve çevresindeki 8 ilçede 54 adresi tespit etti. Adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Daha önce basılan yerlerin imalathane olmasına rağmen bu kez baskın yapılan adreslerin tamamının ev olması polisi şaşırttı. Operasyon sonucunda 39 şüpheli gözaltına alındı.

Bu kişilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ise 1578 şişe hazır sahte içki, 1070 bandrol, 20 bin etiket, 4 bin boş şişe, 1250 adet kapak, 939 karton kaçak sigara, çok miktarda alkol, tatlandırıcı, renklendirici, şişe kapatma makinesi, kaşe ve mühür ele geçirildi.

Yapılan sorgulama sonucunda 39 kişiden aralarında kadınların bulunduğu 18'i serbest bırakıldı. Bazı şüphelilerin anne ve eşleri de gözaltına alındı. İfadelerinin ardından serbest bırakıldı. Geriye kalan 21 kişinin ise bir ay önce çökertilen sahte içki şebekesiyle bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Ele geçirilen ve yeni yıl kutlamaları için hazırlanan içkilerin Aksaray ve çevresindeki otel, bar ve pavyonlara satıldığı tespit edildi. Ayrıca sahte içki satışı yapan 21 büfe de ortaya çıkarıldı.

OPERASYONLARIN BİLANÇOSU

Öte yandan yetkililer, son 3 sahte içki operasyonunda toplam 212 bin 600 boş şişe, 40 bin kapak, 220 bin etiket, 7 bin 100 dolu içki ele geçirildiğini belirtti. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 21 kişi Kartal Adliyesi'ne sevk edildi.

Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL (DHA)