Gündem Bir aileyi katletmişti

Bir aileyi katletmişti

Paylaş
Bir aileyi katletmişti

Van'ın Erciş İlçesi Çelebibağ Beldesi'nde anne ve 4 çocuğunun katil zanlısı olarak gözaltına alınan R.C. jandarmadaki ilk ifadesinde suçunu kabul etti

9 Kasım'da bir evde anne ve 4 çocuğunun ölü bulunması olayı ile ilgili Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, Adli Tıp Kurumuna gönderilen bazı delillerle ilgili hazırlanan rapor doğrultusunda R.C, Erciş ilçesinde gözaltına alındı.

R.C. geniş güvenlik önlemleri altında Erciş Adliyesi’ne getirildi. Askeri bir araçla getirilen zanlı R.C. adliyenin arka kapısından içeri alındı. Zanlı R.C. tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi.

Basın mensuplarının duruşmayı takip etmesine izin verilmedi. Nöbetçi mahkeme R.C.’nin tutuklanmasına karar verirken, bir süreden bu yana jandarma takibi altında tutulduğu, elde edilen kanıtlarla ifadelerinin örtüştüğü belirtildi.

Saide Aslan ile çocukları Sinan, Pınar, Fatma ve Mevlüt, 9 Kasım 2010 tarihinde, Çelebibağı beldesindeki Yeni Mahalle Yavuz Sultan Selim Caddesi 30. Sokak'taki evlerinde ölü bulunmuştu.