Türkiye (Son Dakika) Bir annenin çığlığı

Bir annenin çığlığı

Paylaş
Bir annenin çığlığı

Eskişehir'deki 'Gezi' çadırlarında 1 hafta kaldıktan sonra evine dönen 16 yaşındaki İmam Hatip Lisesi öğrencisi kızdan 16 Haziran'dan bu yana haber alınamıyor... Annesi, daha önce de evden kaçtığı bildirilen Fatimatüzzehra'nın hayatından endişe ediyor

Taksim Gezi Parkı eylemine destek vermek için Eskişehir’de kurulan çadırlarda bir hafta kaldıktan sonra evine dönen 16 yaşındaki İmam Hatip Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Fatimatüzzehra Ural’dan 16 Haziran’dan bu yana haber alınamıyor.

Haberin Devamı

Eşinden boşanmış olan 3 çocuk annesi 40 yaşındaki Hasibe Yurtsever, yanında kalan kızı Fatimatüzzehra’nın Eskişehir’de kurulan çadırlarda bir hafta kaldığını, bu çadırlar kaldırılmadan bir hafta önce de eve geldiğini söyledi. Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan anne Hasibe Yurtsever şunları anlattı:

2 ARKADAŞIYLA BODRUM’A GİTMİŞ

"Kızım, arkadaşlarından eşyalarını alıp onlarla vedalaşıp döneceğini söyledi. Ancak bir daha eve dönmedi. Arkadaşları, Fatimatüzzehra’nın biri kız diğeri erkek olan 2 üniversite öğrencisiyle birlikte otostop yaparak Bodrum’a gittiğini söyledi. Kızımın yanında kimliği ve parası yoktu. Bir örgüt tarafından kandırılıp götürüldüğünü düşünüyor ve hayatından endişe duyuyorum. Kızımın biran önce bulunmasını istiyorum."

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE DE EVDEN KAÇMIŞ

Kızının daha önce de evden kaçtığını belirten anne Hasibe Yurtsever, "Kızım ilk olarak ilkokul 3’üncü sınıftayken evden kaçmıştı. Aynı gün onu ben bulmuştum. Geçen sene de kaçtı. O zaman bir arkadaşında kalmıştı. Ancak telefonunu hep açıktı. Hiç böyle kapalı değildi. Kızım şu an bana bir telefon açsa ’ben iyiyim’ dese gene neyse. Bilmiyorum, kiminle nerede? Nasıl?

Yaşı daha 16. O kadar kandırılmaya müsait ki. Kızımın bugüne kadar hiç siyasetle bir ilgisi olmadı. Evden teyzesinde kalmak için gitmişti. Bir hafta teyzesinde kalmamış gidip eylemcilerin çadırında kalmış" diye konuştu.

DHA