Gündem Bir annenin en zor kararı

Bir annenin en zor kararı

Paylaş
Bir annenin en zor kararı

Burdur'un Bucak İlçesi'nde yaşayan ve 6 çocuğundan 2'si böbrek hastası olan 40 yaşındaki Hacer Kamış, daha acil durumdaki büyük kızına bir böbreğini verdi

Kamış ailesinin 6 çocuğundan 17 yaşındaki Hülya ve 13 yaşındaki Ayşenur, 2004 yılında böbreklerinden rahatsızlandı. Anne Hacer Kamış, çocukları Hülya ve Ayşenur’un tedavisi için fırıncı eşi 44 yaşındaki Furkan Kamış ile birlikte ellerinden geleni yapmaya çalıştı.

Ancak 6 yıldır böbrek hastalığı bulunan Hülya’nın durumunun ağırlaşması üzerine nakil kararı alındı. Annenin dokularının uyması üzerine, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’inde Doç. Dr. Ayhan Dinçkan başkanlığındaki ekip tarafından anneden alınan böbrek kızına başarıyla nakledildi.

Evladının durumunun ağırlaşmasının kendisini son derece endişelendirdiğini belirten ev kadını anne Hacer Kamış, “İki kızım da hasta ancak Hülya’nın durumu daha kötüydü. Sürekli tansiyonu yükseliyordu. Çocuğumun bu halde kalmasına dayanamadım. Seve seve böbreğimi verdim” dedi.

"KARDEŞİMİN DE KURTULMASINI İSTİYORUM"

Kardeşi ile birlikte aralarında ‘Annem böbreğini bana verecek, hayır bana verecek’ diye şakalaştıklarını dile getiren Hülya Kamış ise, “Benim sağlığım iyice bozulunca kardeşim ‘senin daha çok ihtiyacın var’ dedi.

Organ bağışının artmasını istiyorum. İyileştiğim için mutluyum ama kardeşim ve diğer böbrek hastalarının da benim gibi kurtulmasını istiyorum” diye konuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ise annenin ve kızının sağlık durumunun iyi olduğu bilgisini verdi. Annenin taburcu olduğunu belirten Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, Hülya’nın da kısa sürede içinde taburcu olacağını kaydetti.

ANTALYA/DHA