Gündem Bir annenin feryadı

Bir annenin feryadı

Paylaş
Bir annenin feryadı

Anne Zeynep Aydın dün gözyaşları içinde devlete yalvardı: Bir tek oğlum kaldı. Evimize o bakıyor. Onu tekrar kara madene göndermeyin, başka bir iş bulun

30 madenci ölmüştü

Haberin Devamı

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü’ne ait Karadon Yeni Servis Kuyusu’nda geçen 17 Mayıs’ta meydana gelen grizu patlamasında 30 madenci hayatını kaybetmişti. Ölenlerden biri de 22 yaşındaki Samet Aydın’dı. Samet’in madendeki taşeron firma Yapıtek’te ağabeyi Cengiz Aydın ile birlikte çalıştığı ortaya çıktı.

Galeri açma çalışmaları sırasında atılan dinamiti yerleştirmede kullanılan makinenin operatörlüğünü yapan evli ve 1 çocuk babası Cengiz Aydın, faciadan 3 saat önce ocaktaki işini bitirdikten sonra yer üstüne çıkmıştı.

Baba da emekli madenci

Kardeşini kaybettiği patlamayı ise eve gittiğinde televizyondan öğrenmişti. Samet’in dün doğum günüydü. Anne Zeynep Aydın oğlunun fotoğrafına sarılarak yetkililere gözyaşları içinde şöyle seslendi: Bir oğlumu kara madende kaybettim. Diğerini de aynı şekilde kaybetmek istemiyorum. Devlet büyüklerime yalvarıyorum. Bir oğlum kaldı. O da kara madene gitmesin. Bütün güvencemiz o.” TTK’dan emekli olan Baba Sami Aydın (60) ise “Madene gireli üç ay olmuştu. Baba mesleği dedik gönderdik. Keşke göndermesiydik” dedi.

Haberin Devamı

Seçkin KIRARSLAN/DHA