Mehmet Çiftcioğlu Bir avuç insan tarihte yeni bir sayfa açıyor
HABERİ PAYLAŞ

Bir avuç insan tarihte yeni bir sayfa açıyor

Bir avuç insan tarihte yeni bir sayfa açıyorBugünlerede Türk spor tarihinde yeni bir sayfa açılıyor. İdeallerinin peşinde koşan bir avuç insan, Karadeniz'den Akdeniz'e dalga sörfünü yayabilmek için çalışıyor. Daha önce İzmit'teki Danube ve Alanya'daki Çapasunta ile Alanya Sörf Takımı'ndan bahsetmiştim. (Yazıya buradan ulaşabilirsiniz) Bu oluşumların yanında bireysel olarak da pek çok kişi dalga sörfü yapıyor.

Kısa sürede dalga sörfüne olan ilgi büyüdü ve bir şampiyona düzenlenmesi aşamasına geldi. Tunç Üçyıldız ve Turkish American Sports Club (TASC)'ın uğraşları, RedBull’un da katkıları ile Türkiye'de ilk kez Dalga Sörfü Şampiyonası düzenleniyor.

Haberin Devamı

1-10 Ekim arasında İstanbul /Kilyos'ta düzenlenecek şampiyonada dereceye giren ilk dört sporcu, ISA Dünya Sörf Şampiyonası'na gitme hakkı kazanacak. Ülkemizin uluslararası arenada temsil edilmesi adına heyecan verici gelişmeler bununla da bitmiyor.

Türkiye, TASC’in ve Spor Bakanlığı’nın çabaları sonucunda Uluslararası Dalga Sörfü Federasyonu (I.S.A)'nun 72. Üyesi ilan edildi. Bu üyelik sayesinde Türkiye, dalga sörfü dünya şampiyonalarında her kategoride temsil edilebilecek. Ayrıca ISA'nın tüm uzantılarında Türkiye'nin tanıtımları yapılacak. Kısacası Türkiye uluslararası platformda 'dalga sörfü yapılabilecek ülkeler' arasına resmen katılmış oldu.

Türkiye, ISA'yı takip eden dünya çapındaki milyonlarca sörfçünün ilgisini çekecek. Bunun turizm, ekonomi ve spora getireceği faydalar ise inanılmaz boyutlarda. Tüm Karadeniz sahili ve Akdeniz’in mavi suları bu spor için büyük potansiyel barındırıyor. Şimdiden gençleri bu sporla tanıştırmak için kolları sıvayan Danube, Çapasunta ve Alanya Sörf Takımı büyük yol katetti.

ABD'de dalga sörfüne başlayan Tunç Üçyıldız da, yurt dışında ve Türkiye'de birçok spor branşında faaliyet gosteren Turkish American Sports Club'da dalga sörfü branşını kurduktan sonra şampiyona için harekete geçiyor. Yaklaşık 12 senedir sörf yapan Üçyıldız, daha kurumsal bir yapı ile sponsor ve devlet desteğini de arkasına alarak şampiyonayı hayata geçiriyor.

Şimdi bütün gözler Ekim ayı başındaki Türkiye’nin ilk dalga sörfü şampiyonasına çevrilmiş durumda. İstanbul /Kilyos plajında düzenlenecek bu adrenalin yüklü şampiyonanın detayları 'www.surfinginturkey.com'da.

Haberin Devamı

Tarihi bir ana tanıklık etmek ve ülkenin ilk sörfçülerini izlemek için plajdaki yerinizi alın.

Bir avuç insan tarihte yeni bir sayfa açıyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder