Dünya Bir bombalı paket de Berlusconi'ye

Bir bombalı paket de Berlusconi'ye

Paylaş
Bir bombalı paket de Berlusconi'ye

Bir bombalı paket de Berlusconi'ye

Yunanistan kaynaklı bombalı eylemlerin ardından Yunan polisi, önümüzdeki 48 saat içinde Atina'dan yurtdışına başka bombalı paketler de gönderilebileceği uyarısını yaptı. Yunanistan’dan hava yoluyla kargo çıkışı durdurulurken, son olarak İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'yi hedef alan bir bombalı paket daha bulundu.

Haberin Devamı

Atina’da dün İsviçre ve Rusya büyükelçiliklerinde yaşanan küçük patlamaların ve Almanya Başbakanlığı’na gönderilen bir paketin posta ofisinde tespit edilmesinin ardından İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’ye gönderilen bir paket bulundu. Pakete Atina'dan kalkan ancak şüphe üzerine Bologna havaalanına indirilen bir kargo uçağında ulaşıldı. İtalyan polisinden yapılan açıklamada, yetkililer tarafından incelenen ve içinde patlayıcı madde olduğu belirtilen paketin alev aldığı ifade edildi.

Dün gece de Atina Havaalanı’nın kargo terminalinde iki şüpheli paket güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. Polis yetkilileri paketlerin üzerinde adres olarak Avrupa polis gücü Europol ve Avrupa Adalet Mahkemesi'nin yazılı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

DAHA FAZLA VARSA...

Adının açıklanmasını istemeyen bir polis yetkilisi bugün Reuters’a yaptığı açıklamada, “Eğer daha fazla bombalı paket varsa, şimdiden yurtdışına çıkmış demektir. Kurye şirketleri yurtiçinde taşınmakta olan paketlerde gereken inceleme yaptılar ve bir şey bulamadılar” dedi.

Yetkili büyükelçiliklere gönderilen paketlerin şimdiden yerine ulaşmış olacağını söyledi.

Bir başka yetkili ise polisin aramalarını sürdürdüğünü ancak ellerinde başka şüpheli paketlerle ilgili bir bilgi olmadığını belirtti.

Polis, şu ana kadar bir tanesi Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin adresini taşıyan iki bombalı paketle birlikte yakalanan iki Yunanlıyı tutukladı. 22 ve 24 yaşında olduğu bildirilen tutukluların bir tanesinin Ateş Komplo Hücreleri olarak bilinen örgüte üye olduğu açıklandı. Örgüt geçtiğimiz yıl boyunca da ülke genelinde birçok devlet kurumu üzerine saldırılar düzenlemişti.

(Hürriyet)