Gündem Bir canın bedeli 1 yıl

Bir canın bedeli 1 yıl

Paylaş
Bir canın bedeli 1 yıl

Hatalı sollama yaparak 3'ü çocuk 7 kişinin ölümüne neden olan kamyon şoförüne 7.5 yıl hapis cezası verildi

KIZ İSTEYİP DÖNMÜŞLERDİ

Geçen yıl 16 Aralık’ta, kız istemek için gittikleri Adana’dan Şanlıurfa’ya dönen Akbıyık ve Ökten aileleri trafik canavarının kurbanı olmuştu. Fuat Ökten (42) yönetimindeki 63 VN 767 plakalı otomobil, Birecik yakınlarında hatalı sollama yapan İsmet Yağmur yönetimindeki 01 PB 063 plakalı kamyonla kafa kafaya çarpışmıştı.

Hurdaya dönen otomobilde bulunan sürücü Fuat Ökten, Türkan Ökten (2), Giryas Ökten (37), Ahmet Akbıyık (44), Emine Akbıyık (46) ve Diyar Akbıyık (5) olay yerinde, Cenap Ökten (5) ise tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak yaşamlarını yitirmişti.

HATALI SOLLAMA YAPMIŞTI

Hatalı sollama yaparak 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazaya neden olan ve tutuklanan kamyon sürücüsü İsmet Yağmur hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek’ suçundan 2 ile 15 yıl arası hapis cezası istemiyle kamu davası açılmıştı.

Şanlıurfa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dün sonuçlandı. Kazanın ardından hazırlanan raporlarda da asli kusurlu olarak 7 kişinin ölümüne sebebiyet verdiği saptanan kamyon sürücüsü İsmet Yağmur 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hasan KIRMIZITAŞ/DHA