Gündem Bir çift güvercin tam 19 bin TL'ye satıldı

Bir çift güvercin tam 19 bin TL'ye satıldı

Paylaş
Bir çift güvercin tam 19 bin TL'ye satıldı

Tokat'ta güvercin meraklılarının üye olduğu Tokat Şebap Güvercin Birliği Derneği'nde yapılan açık arttırmada, 'Miski' cinsi 1 yaşındaki çift güvercin 19 bin liraya satıldı

Tokat Şebap Güvercin Birliği Derneği’nde, ’Şebap’ ve ’Miski’ cinsi güvercinler için açık arttırma düzenledi. Çevre il ve ilçelerden gelen güvercin meraklıları, dernek lokalinde satışa sunulan güvercinlere duruş, gagaları ve paçalarına göre değer biçti. Dernek Başkanı Hüseyin Yavuz’un yetiştirdiği 1 yaşındaki ’Miski’ cinsi 1 çift güvercin 5 bin lira bedelle açık artırmaya çıktı.

Haberin Devamı

Açık artırmaya katılan kahve işletmecisi 35 yaşındaki Tarık Atik, 19 bin lira bedelle güvercinin yeni sahibi oldu.

"BU İŞİN HASTASIYIM"

Dernek başkanı Hüseyin Yavuz, her ayın 15’inde dernek binasında güvercin sergisi yaptıklarını anlatırken şöyle dedi:

"Amasya, Sivas ve çevre illerden gelen arkadaşlarımızla etkinlik yapıyoruz, güvercin satıyoruz. Sergilenen güvercinleri beğenen arkadaşlarımız alıyorlar. Bizimki bir hobi."

Açık arttırmada 19 bin liraya ’Miski’ cinsi çift güvercini satın alan Tarık Atik 20 yıldan bu yana güvercin beslediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Şebap kuş besliyoruz. Ağzı, gözü, beneği, kumaşı, kuyruk tokası, kuyruk uzunluğu gibi vasıflarını görerek aldık. 19 bin liraya aldım az önce bir çift kuşu, ben damızlıkçısıyım bu işin ticareti ile uğraşmıyorum. Ben bu işin hastasıyım. Bu kuşların değeri 25-30 bin lira arasında değişiyor."

Haberin Devamı

Sergiye izleyici olarak Tokat Belediye Başkan Yardımcıları Osman Altınordu ve Selahattin Kelemci de katıldı.

Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA)