Siyaset Bir daha asla!
Paylaş
Bir daha asla!

27 Mayıs'ın yıldönümünde AK Parti ve CHP'den ortak ses geldi. Bülent Arınç “Milyonlarca kişi, 27 Mayıs'ı kara bir gün olarak anıyor” dedi. CHPGenel Başkanı Kılıçdaroğlu da “27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor” diye konuştu

ÜÇ İDAMIN YILDÖNÜMÜ

27 Mayıs 1960’daki askeri darbeyle dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan idam edilmişti.

Hafızalardan silinmeyen 27 Mayıs’ın dün 50’nci yıldönümüydü. Başbakan Tayyip Erdoğan Latin Amerika’da olduğu için hükümet adına açıklama Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan geldi.

‘LANETLENDİ’

Bülent Arınç “Milyonlarca kişi, 27 Mayıs’ı kara bir gün, kara bir dönem olarak hatırlıyor. O günlerden bu günlere çok az sayıda insan kaldı ama darbeyi yapanlar ve darbenin etkisinde kalarak meşru hükümetin başında olanları idam edenler, Türk milleti tarafından hiçbir zaman saygıyla anılmadı. Onlar hep kötülendi ve lanetlendi” dedi.

‘İKTİDAR OLAMIYOR’

Bülent Arınç şöyle devam etti: Menderes ve Demokrat Parti’nin devamı olduğunu iddia eden, samimi olmasa bile bunu ifade eden pek çok siyasetçi işbaşına geldi, iktidar oldu.

Menderes ve dönemini kötüleyen siyasetçiler ise 60 yıldır iktidar yüzü göremiyor. Artık darbeler, muhtıralar gece vakti, gündüz vakti yapılanlar ancak milletten nefret alıyor.

‘FATURA CHP’YE’

27 Mayıs’a bir tepki de CHP’nin yeni lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Kılıçdaroğlu, darbeyi yapanların bugün utandığını belirterek “Askeri darbeler kesinlikle savunulamaz” dedi.

CHP ne zaman iktidara yakın olsa hep darbe yapıldığını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu “Fatura CHP’ye çıkarılmıştır. Askeri darbelere karşıyız” diye konuştu.

2

Haberin Devamı