Spor Bir dev adam

Bir dev adam

Paylaş
Bir dev adam

12 Dev Adam'ın yaratıcısı antrenör Bogdan Tanjevic, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'yi yarı finale çıkartırken en büyük övgüyü de hak ediyor. Karadağlı teknik adamın uygulattığı ve hiçbir ekibin çözemediği alan savunması ise otoritelerden büyük alkış aldı

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda A Milli Takımımız, Slovenya’yı da dize getirip yarı finale çıkarken Türkiye’ye çifte bayram yaşattı. Bu başarıda en büyük pay sahibi kişi şüphesiz antrenör Bogdan Tanjevic. Kolon kanseri olan ve yaz başında ameliyat edilen Karadağlı antrenör, kemoterapi tedavisinde son seansına girmek yerine 12 Dev Adam’ın başında mücadele etmeyi tercih ederek büyük bir fedakarlık yaptı.

Haberin Devamı

2010 Dünya Şampiyonası’na hazırlık döneminde alınan kötü sonuçlardan sonra eleştirilere hedef olan Tanjevic, dev organizasyonda oluşturduğu takım ve kenar yönetimiyle otoritelerin büyük övgüsünü aldı.

Benchte hop oturup hop kalkan, adeta maçı yaşayan tecrübeli antrenör, farklı kazanılan Fransa maçı sonrasında “Maçın kolay geçtiğini düşünüyor musunuz?” sorusuna “Kolay mı, değil mi, onu böbreklerime sorun. Böbreklerim hâlâ ağrıyor. Maçı kazanmak için hayvanlar gibi savaştık” karşılığını vermişti. Tanjevic’in uygulattığı alan savunmasını ise çözebilen bir tek takım çıkmadı. Otoriteler bu savunmanın ders olarak gösterilebilecek kalitede olduğu görüşünde birleşiyor.