Sabanur Kıraç Bir erkek ile bir adam arasındaki 10 temel fark!
HABERİ PAYLAŞ

Bir erkek ile bir adam arasındaki 10 temel fark!

Haberin Devamı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TUİK) son verilerine göre nüfusun yarısından biraz daha fazlası erkekmiş. Aman da ne önemli bilgi! Yeterli imkanı ve zamanı ver, onu babam da sayar. Sen asıl o erkeklerin kaçta kaçı adam, onu yayınla da bir işimize yarasın sevgili TUİK. Yoksa pipisiyle övünenleri saymak da ne var? Bu millete onların içinden nadir de olsa çıkabilen adamlar lazım! Çünkü marifet erkek olmakta değil, adam olmakta, kardeş. Yoksa hayvanların da erkek olanları var ama adam olanı yok, unutma!

Ve ne yazık ki o kadar kolay değil adam olmak da. Ne yaşla, ne işle, ne de parayla alakası var adamlığın. Adam olmak bir karakter meselesi, olgunlaşmanın bir meyvesi ve bir erkeğin varabileceği en büyük asillik mertebesi! Öyle annelerin dediği gibi “koskoca adam oldun” diyerek adam olunmuyor bu devirde. Öyle olsa otuzlu-kırklı yaşlarına gelip hala adam olmayı başaramayan yüzlerce erkek olmazdı etrafımızda.

Anlayacağın adam olmak zor zanaat. Öyle her erkeğin harcı da değil. Ama dedim ya bir erkeğin erişebileceği en üst mertebe. O yüzden zor bulunuyor ya zaten! Yine de zor mor demeden aramalı, bulmalı adam gibi adamları ve aşık olunacaksa onlara aşık olmalı, arkadaş olunacaksa onlarla olunmalı! Ve hayal kırıklığına uğramak istemiyorsan her erkeği de adam yerine koymamalı!

“İyi güzel söylüyorsun da nasıl ayıracağız erkeklerle adamları” diyenler için bir erkekle bir adam arasındaki en temel 10 fark şöyle:


1. Evet her adam erkektir ama ne yazık ki her erkek adam değildir! Çünkü adam olmak erkeklik gibi cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir. Bir adamı önce karakteri ele verir!

2. Erkek olmak için pipin olması yeter ama adam olmak için bir de yüreğin olması gerekir! Gerçek adamlar aslan yüreklidir, vicdan sahibidir, iyi niyetlidir!

3. Bir erkek ne istediğinden asla emin değildir. Sağı solunu tutmaz, maymun iştahlıdır, savaşmaz, kolay vazgeçer. Bir adam ise ne istediğini her zaman iyi bilir ve onun peşinden gitmekten korkmaz da gitmeye üşenmez de!

4. Erkek dediğin anı yaşar, geleceği düşünmez. Sadece eğlencenin peşindedir. Adam dediğinse gelecek planı yapar. İş hayatı hakkında da aile hayatı hakkında da kafasında belirlediği hedefleri vardır.

5. Bir erkek “Kalbi atsın yeter” ile “Bu kızı götürsem ne havam olur” arasında gider gelir. Bir adam ise bir kadının sadece dış görünüşüne bakmaz. Birlikte olacağı kadında güzellik dışında da özellik arar.

6. Adam dediğin zor ve rahatsız edici konulardan kaçmaz. Onlarla yüzleşir. Haksızsa özür dilemesini de bilir af dilemesini de. Erkekse mümkün olduğunca sorunları görmezden gelir ve mecbur kalmadıkça özür dilemez.

7. Bir adam ne zaman bir kadınla ciddi olacağını ve bir sonraki aşamaya geçeceğini iyi bilir. Bir erkek ise asla tam anlamıyla kendini ilişkiye vermez ve evliliğin e’sini duyarsa arkasına bakmadan kaçar.

8. Bir adam hem sosyal olup hem sorumluk sahibi olabilir. Nerede durması gerektiğini iyi bilir. Bir erkekse yarın yokmuş gibi parti yapmanın peşindedir. Kısacası bir adam ne yapılması gerekiyorsa onu yapar, bir erkekse sadece istediğini yapar!

9. Bir adam sözünün eridir. Söz ağızdan bir kez çıkar der ve arkasında durur. Bir erkeğinse sözleri havadır. İşin özeti erkek söz verir adam tutar!

10. Ve oyunlar erkek çocukları içindir adamlar için değil! Bir adam asla bir kadının kalbiyle veya aklıyla oyun oynamaz!
Uzun lafın kısası zordur adam olmak ama değer her çabaya. Çünkü günün sonunda kadınlar hayatlarına kaç erkek girdi diye saymaz, kaç adam tanıdıklarına bakarlar!



Sıradaki haber yükleniyor...
holder