Gündem Bir fısıltıyla 100 çocuğu kurtardı

Bir fısıltıyla 100 çocuğu kurtardı

Paylaş
Bir fısıltıyla 100 çocuğu kurtardı

10 yaşında ve saçları dökülmüş olan lösemili bir kız, Çağlar'a 'Şükretmelisin' diye fısıldadı ve...

Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü son sınıf öğrencisi Çağlar Gazioğlu’na (24), 2 yıl önce vizelere hazırlanırken rahatsızlanıp kaldırıldığı hastanede hemen ameliyat olması gerektiği söylendi.

Haberin Devamı

Sedyede ameliyathaneye alınmayı beklerken söylenip yakınmaya başladı. İşte bu sırada yanına yaklaşan 10 yaşlarında saçları dökülmüş lösemi hastası bir kız çocuğu, Çağlar Gazioğlu’na gülümseyerek “Şükretmelisin” diye fısıldadı.

‘Bir şeyler yapmalıyım’

Çağlar Gazioğlu o an sedyede isyan ettiği hayata örnek bir duyarlılıkla bağlandı. Çağlar Gazioğlu ameliyatından sonra iyileşir iyileşmez hemen o küçük kızı sordu. Kızın öldüğünü öğrenince çok üzüldü.

“İşte o anda lösemili çocuklar için bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm” diyen Çağlar Gazioğlu, araştırma yaparak lösemi hastaları için trombosit ve kan bulunmasının çok önemli olduğunu öğrendi. Sınıf arkadaşları Tayfun Baki ve Özlem Ergin ile el ele verip internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta ‘Trabzon’daki lösemili kardeşlerimize destek’ grubu kurdu.

Haberin Devamı

‘Kan bankası kurduk’

Çağlar Gazioğlu, “Trabzon’daki lösemili hastaların kan ihtiyaçları için duyurular yaptığımız grubumuzun üye sayısı 3 bini aştı. Biz bu grupta bir kan bankası oluşturduk ve çocukları lösemi hastası olan ailelerle tanıştık. Yardıma ihtiyacı olan aileler bu grupta yayınladığımız telefonla da bize ulaşıyor. Bugüne kadar 100’den fazla çocuğa trombosit ve kan ulaştırdık. Bu çocuklara kan ve trombosit bağışlamak herkesin boynunun borcu olmalı. Herkesin yardıma ihtiyacı vardır” dedi.

Çağlar’ın çabası annesinin de ilacı

Çağlar Gazioğlu, gencecik yaşında lösemili çocuklar için gösterdiği bu duyarlılık ve çabasıyla anne-babasının da gurur kaynağı oldu. Kendisi de bir süredir kanserle mücadele eden anne Yurdanur Gazioğlu, “Oğlum lösemili çocuklara yardım ettikçe ben de iyileştiğimi hissediyorum” derken, baba Sadık Gazioğlu “Oğlumla gurur duyuyorum” diye konuştu. Çağlar Gazioğlu ise “Ailem en büyük desteğim. Birlikte ne hastalıkların üstesinden geldik. Annemin de kanseri yeneceğine inanıyorum” dedi.

Osman ŞİŞKO/DHA