Gündem Bir foseptik faciası daha

Bir foseptik faciası daha

Paylaş
Bir foseptik faciası daha

Antalya'da 8 yaşındaki bir kız çocuğu, site içinde kapağı açık bırakılmış foseptiğin içine düşerek can verdi

Antalya'da annesinin börek alması için yandaki apartmandaki komşuya gönderdiği 8 yaşındaki Aslı Keçeci, ilaçlama yapıldıktan sonra kapağı açık unutulan sitenin foseptiğine düşerek can verdi.

Teomanpaşa Mahallesi Sinem Sitesi A Blok 3'üncü katta oturan Yeliz ve Cumali Keçeci çiftinin tek çocukları Aslı, dün öğleden sonra saat 16.30 sıralarında annesi tarafından komşu apartmandaki sınıf arkadaşının annesinden börek almak üzere gönderildi. Aslı evden çıkarken Yeliz Keçeci de kızını izlemek için balkona çıktı.

Babası Cumali Keçeci'nin öğretmen olarak görev yaptığı Demirgül İlköğretim Okulu 2'nci sınıfta okuyan Aslı Keçeci, karşıdaki apartmana geçmek için site bahçesinde yürürken annesi de onu izledi. Minik Aslı, bir gün önce ilaçlama yapılan foseptiğin kapağının açık bırakıldığını fark etmedi ve içine düştü. Kızının foseptiğe düştüğünü görünce çığlıklar atan 4 aylık hamile Yeliz Keçeci, yardım istedi.

SUYU TAHLİYE EDİP CESEDİ ÇIKARDILAR

Apartman sakinleriyle birlikte foseptiğe koşan Yeliz Keçeci ve yanındakiler kaybolan Aslı'yı bulamadı. Sinir krizleri geçiren Yeliz ve Cumali Keçeci çiftine 112 Acil Servis ambulansında sağlık görevlileri müdahale ederken, olay yerine çağrılan itfaiye ekibi, yaklaşık bir saat süren çalışmada önce vidanjörle foseptikdeki suyu tahliye etti.

Ardından gaz maskesi takan ve beline ip bağlanan bir itfaiye görevlisi foseptiğe inerek minik Aslı'nın cesedini çıkardı.

Foseptikte boğulan Aslı Keçeci'nin cesedi otopsi için Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Görgü tanıkları, sitenin bahçesinde dün ilaçlama yapıldığını, ekiplerin Aslı'nın düştüğü foseptiği de ilaçladığını, kapağının açık unutulduğunu söyledi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.


Soner KOCAER - Mehmet KILIÇASLAN / ANTALYA DHA