Gündem Bir fotoğrafla ortaya çıkan dram

Bir fotoğrafla ortaya çıkan dram

Paylaş
Bir fotoğrafla ortaya çıkan dram

Yaşıtları 23 Nisan'da bayram sevinci yaşarken babaannesi ile çöp toplarken görüntülenen küçük kızın zor bir yaşamı var

Sivas’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yaşıtları bayram sevinci yaşadığı anlarda babaannesi ile çöp toplarken görüntülenen küçük kız, ailesiyle birlikte tek odalı bir evde kalıyor.

Haberin Devamı

23 Nisan’da kendisi ile aynı adı taşıyan babaannesi Adile Özzurnacı ile Kepenek Caddesi’nde çöp toplarken AA muhabiri tarafından görüntülenen ve bu fotoğrafı ulusal basında geniş yer bulan 5 yaşındaki Adile Özzurnacı, ailesiyle birlikte Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yaşıyor.

Küçük kız, anne ve babası ile babaannesi, dedesi ve 2 kardeşi ile birlikte tek odalı derme çatma, elektrik ve eşya bulunmayan ahşap evde hayatını sürdürüyor. Küçük Adile, babaannesi ile ailesinin geçimine destek olmak için her gün çöp toplamaya çıkıyor.

Küçük kız ile aynı adı taşıyan babaannesi Adile Özzurnacı, uzun yılardır Sivas’ta çöp toplayarak yaşamlarını sürdürdüklerini belirtti. Hiçbir sosyal güvencelerinin olmadığını, aile olarak bütün ihtiyaçlarını çöpten topladıklarını satarak karşıladıklarını anlatan Özzurnacı, yetkililerden destek beklediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Babaanne Özzurnacı, fotoğraflarının çekildiği günün bayram olduğunun farkında olmadıklarını dile getirerek, torunun bayram sevinci yaşayamadığını anlattı.

-"ADOŞ"UN HAYALİ ÖĞRETMEN OLMAK

Objektiflere yansıyan görüntüsüyle yürek burkan ailesi tarafından "Adoş" olarak çağrılan küçük Adile ise hayalinin okula gidip öğretmen olmak olduğunu söyledi.

Ayakkabısı olmadığı için çoğunlukla çorapsız ve çıplak ayakla evin etrafında dolaştığı gözlenen Adile, ayakkabı talebini de dile getirdi. Genellikle kendisinden küçük olan 3 yaşındaki Gülefer ve 1,5 yaşındaki erkek kardeşi Abdülsamet ile oynadığını anlatan küçük kız, birlikte çöpten malzeme toplamaya çıktığı babaannesini çok sevdiğini ifade etti.

Bu arada Sivas Dosteli Derneği Başkanı Hüseyin Akpolad da, aileyi evinde ziyaret ederek, çeşitli gıda ve giysi yardımında bulundu.

Emine Konuk - AA