Serhan Sokulgan Bir Fuerza Bruta geçti
HABERİ PAYLAŞ

Bir Fuerza Bruta geçti

Haberin Devamı

Fuerza Bruta gelmeden evvel de varlıklarından haberim vardı. Birçok kez Youtube'da gösterilerinin bazı bölümlerini izlemiştim. Herkesin sosyal medyadan görüp "Aman ben de kesin gitmeliyim" demesi biletleri zaten kısa zamanda tüketti. Fuerza Bruta'yı herkes farklı bir kafada izlemiş olacak ki herkesin yorumu çok başka. Kimine göre teatral bir şov, kimine göre sıradan doğaçlama yazılmış bir oyun.



Arjantinli Fuerza Bruta'dan beklentim çok yüksek olacak ki ben çok ayılıp bayılmadım. Ama ülkemiz bu tarz dış kaynaklı gösterilere aç olacak ki herkesin dikkatini çekip herkesi kendine akın ettirdi. Bana göre Fuerza Bruta,dışa vurumun en iyi resmiydi. İçinde herkesin kendi hayal dünyasından yola çıkarak verdiği bir mesajı vardı. Bana göre "Akışta kal, Hayat her an her şeyi karşına çıkarabilir" mesajını veriyordu.Gösteride en sevdiğim bölüm şüphesiz herkesin de hayranlıkla baktığı şeffaf branda üstünde ışık oyunlarıyla süslenmiş su gösterisiydi.


NİLÜFER'DEN "YENİDEN YENİ YİNE" ALBÜMÜ

Nilüfer bir dönemdir kendi şarkılarını ve yeni şarkılardan oluşan bir albüm yayınlamıyor. Proje albümlere yoğunlaşsa da herkes ondan sıfır kilometre şarkılar bekliyor. Alternatif isimlerle yaptığı rock kıvamı cover albümü zaten müzik arşivinde olması gereken albümler arasında yer aldı. Nilüfer bu cover işini çok sevmiş olacak ki, yeni çıkaracağı projede bildiğimiz şarkılardan oluşuyor. Özellikle 80 ve 90'lı yıllara damga vuran ve hit olmuş şarkıları inci gibi sıralamış. Nilüfer gibi isimler böyle proje albümlerine tabi iki çok yakışıyor ama bu sıralar üst üste çok sıralandı sanki. Şu sıralar müzik sektöründe en kolay iş risksiz ve tutacak cover proje albümleri. Yayınlanacak şarkılardan "en güzel fikir" dediklerim; Gönül yareler içinde, Sevdam ağlıyor, Yalnızlığa hüküm giydim.



İşte Nilüfer'in cover albümündeki şarkılar:

Ağlama Anne
Seni Kimler Aldı
Sevdam Ağlıyor
Unut
İstanbul
Yazık
Ellerimde Çiçekler
Gönül Yareler İçinde
Hoşgör Sen
Memleketim
Seninle Olmak Var Ya
Yalnızlığa Hüküm Giydim

MUAZZEZ ABACI'DAN SEZEN'İM ŞARKILARI

Nilüfer albümünden bahsetmişken, uzun zamandır merak ettiğim projelerden bir tanesi de Muazzez Abacı'nın sadece Sezen Şarkıları söyleyeceği albüm. Gerçi Muazzez Abacı bu sıralar birçok proje albümünde sıkça yer aldı. Başka müzik tarzından dolayı bu tarz işler ters köşe isimlerde daha da dikkat çekebiliyor. Sezen Aksu'nun daha Türk müziğine yakın normlardaki şarkılarını yeniden kendi yorumuyla okuyacak olan Muazzez Abacı bu sıralar sık sık Sezen Aksu'nun Kanlıca'da ki evine uğruyor. Çok eskilere dayanan dostluklarında Sezen Aksu bazı şarkılarda da Abacıya vokal yapacak. Albümün ismi de "Sezen'imin şarkıları"



Perişanım
Sarı odalar
Geri dön
Seni kimler aldı
Hata
Yazık
Herşeyi yak
Gidiyorum
Tutuklu
İkinci bahar

NEDEN 90'LAR ŞARKILARI?

Hazır cover albümlerini yazmışken, yıllardır nostalji kraliçesi diye anılan Muazzez Ersoy'un da doksanlardan seçilmiş şarkılarlardan oluşan bir albüm çıkaracağı haberini aylar evvel duydum. Aslında konu şu ki, belli bir arayıştan sonra birçok şarkıcı yeni şarkı bulmakta zorlanıyor. Ya da ne dinlese onu tatmin etmiyor. Şarkıcıların birçoğu ruhu olan beste ve söz arayışlarında istediklerine ulaşamıyorlar. Arada çok güzel şarkılar çıksa da her yeni albümde muhakkak bir eski şarkı oluyor. Hangi Türkçe kulübe gitseniz çoğu doksanlar şarkılarını çalıyor ve kimse sıkılmadan hep bir ağızdan söyleyip eğleniyor. Hala bu şarkıların bu kadar seviliyor olması, hepsinin farklı bir ruha sahip olmaları ve yaşanmışlıklarla gerçek aşklara yazılmış olmaları. Yani şüphesiz samimiyet! Formül bu kadar netken, daha da uzun yıllar bu şarkılar herkesin yüzünü güldürür ve ruhunu doyurur.

CANLI MÜZİK ALDI BAŞINI GİDİYOR

Yıllar evvel canlı müzik yapmaya başladığımda tüm işletmelerin birçok konuda çekinceleri vardı. Ama şimdi neredeyse tüm mekanlar canlı müzik peşinde. Aralarında başarılı ve çok iyi gidenler var. Uzun ve kalıcı olmak için müzik adına çabalayanlar da yok değil tabii. Bu durumda canlı müzik yapan yerler birçok kategoriye ayrılıyor. Konser alanı tadında alternatif isimlerin sahne yaptığı Mask, Jolly Joker ve daha birçoğunu bu anlamda saymıyorum zaten. Etiler bölgesinde Sahne İstanbul pop müzik yapan starların kült mekanı oldu.



Canlı müzik adına, gece kulübü formatında birçok butik yer de hızla kendini gösterdi. Nerelere gidelim derseniz; Nişantaşı bölgesinde Barcode ve Abdi uğrak mekanlardan. Hemen hemen her gün canlı müzik var. Limoncello da haftanın bir günü canlı müzik yaparken, şimdi haftanın 3 gününe çıkardı. Zihni Bar, zaten yıllardır kaliteli canlı müzik yapan ender mekanlardan. Cihangir bölgesinde belirli bir saatten sonra kulüp havasına dönen Hazine biçilmiş kaftan. Yine aynı şekilde çizgisi ile sevilen "Aramızda" kısa sürede yükselen bir mekan. Bebek bölgesinde bu işe ilk başlayan Catz Bebek'te haftanın 7 günü, her gün 2 ayrı sahne var. Bu hızla canlı müzik akımı daha da ilerleyerek devam eder derim.

HEM YEMEK HEM EĞLENCE "AH MAZİ"



Geçtiğimiz günlerde Etiler'de yeni açılan Ah Mazi'ye uğradım. Konuşulduğu gibi güzel, butik ve çok sıcak bir mekanmış. Ergun Yıldız'ın işlettiği Ah Mazi'de, 'My Cabaret'nin ekibinden Sarp Yaman ve Neslihan Yargıcı da var.

Eş dost mekanı olarak, müdavimleri kısa zamanda çoğalmış olacak ki, o gece birçok ünlü sima oradaydı. Sahneye çıkan şov ekibi çok profesyonel.

Özellikle, "Coco" herkesin dilinde. Fasılla başlanan gece, masaların üstünde eğlenerek son buluyor. Hem yemek yiyip, hem şov izleyip, üstüne de canlı müzik istersiniz "Ah Mazi" biçilmiş kaftan.







Sıradaki haber yükleniyor...
holder