Hakan Çelik Bir gazetecinin ardından
HABERİ PAYLAŞ

Bir gazetecinin ardından

Haberin Devamı

Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çıktığımız devlet ziyaretlerinden tanıdığım bir gazeteciydi. Sakin, ölçülü ve kibardı. Geçen yıl Suudi Arabistan ziyaretinde kalp krizi geçirerek vefat eden Hasan Karakaya’nın yerine bu göreve gelmişti.

İstanbul Başakşehir’de damadının bıçaklı saldırısı neticesinde hayatını kaybetti.

Bu korkunç olaydan saatler önce kendisiyle iki kez telefonla konuşmuştum. Saat 19.00 sularında ikinci konuşmamızda “Ailevi bir sıkıntım var, ben seni yarın arayacağım” diyerek telefonu kapattı.

Bir iki saat sonra öldürüldüğü haberini aldım. Çok üzüldüm ve Twitter’dan iki başsağlığı mesajı paylaştım.

Dakikalar geçmeden yüzlerce hakaret ve küfürle karşılaştım. İnanılmaz ağır sözler işittim. Tepkinin sebebi benim Yeni Akit Gazetesi’nin bir mensubuna başsağlığı dilemem! “İnşallah sen de onun gibi ölürsün” diyenlerden beni doğrudan tehdit edenlere kadar yüzlerce tweet yağdı.

Yeni Akit Gazetesi’nin yayın çizgisini sert, aykırı hatta tehlikeli buluyor olabilirsiniz. Akit, başka kişilere, gazetecilere haksızlık etmiş, zor durumda bırakmış da olabilir. Bu gazeteyi satın almazsınız, boykot edersiniz ya da gerekiyorsa hukuki yollara başvurursunuz.

Hayatını kaybeden birine ve onun ardından mesaj paylaşanlara ağır küfürlerle saldırmak ne oluyor?

Yeni Akit Gazetesi’nin kışkırtıcı olduğunu düşünüp böyle bir tepki koyunca daha beterini yapmış olmuyor musunuz?

Radikal duruşun karşılığı ondan daha radikal olup fanatikleşmek midir?

İslam dininde ve toplumsal kültürümüzde hayatını kaybeden bir insanın ardından bu kadar ağır konuşmak var mı?

Sosyal medyada eğitimli, modern ve yüzünü Batı’ya dönmüş bazı profiller göze göz dişe diş mantığıyla tanınmaz hale geliyor. “Türkiye ağır şekilde kutuplaştı!” diye kaygılanırken rövanşist davranırsak zarar görürüz. Bir süre sonra birbirimizle asla masanın çevresinde oturamayız. Nefret kültürü bizi esir alır, bunun altında eziliriz.

Bir gazeteci vefat ettiğinde onun ya da temsil ettiği gazetenin çizgisi artık bir teferruattır. Bu tartışmayı ölene hakaret ederek değil hayatta olanlarla devam ettiririz.

“Yeni Akit Gazetesi daha önce ölenler için saygı göstermedi” diyerek şiddet dilini meşrulaştıramayız.

Benim ilkem insani konuda insan gibi davranmaktır.

Bir kez daha Kadir Demirel’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Yeni Akit Gazetesi mensuplarına başsağlığı dilerim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder