Gündem Bir gazi destanı bu

Bir gazi destanı bu

Paylaş
Bir gazi destanı bu

Terörist kovalarken başından ağır yaralanan komando Fırat çok sayıda ameliyat geçirdi; ama isyan etmedi, onurla taşıdı gaziliği.

Zorba, Kastamonu Tosya’da yaşıyor. Çiftin 24 yıl önce bir oğulları oldu, adını Fırat koydular. Kezban hanım her anne gibi el bebek gül bebek büyüttü oğlu Fırat’ı. Adını taşıdığı nehir gibi güçlü bir delikanlı oldu Fırat Zorba. Gün oldu askere gitti Fırat, vatan hizmetini yerine getirmek için. Komando Uzman Çavuş Fırat Zorba, Şırnak’ın Küpeli Dağı’nda bölücü teröristlere göz açtırmıyordu arkadaşlarıyla birlikte.

Haberin Devamı

DOKTORLAR ‘YAŞAMAZ’ DEDİ

Kezban - Hasan Zorba vatan aşkıyla dayanıyordu oğullarıyla ilgili endişelerine. 8 Haziran 2009’da bölücü terör örgütü PKK’nın katilleri Küpeli Dağı’nda pusu kurdu askerlerimize. Fırat Zorba başına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Ankara’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde tedaviye alındı gazi Fırat. Kurşun beynine girdiği için sol tarafı felç oldu gazi Fırat’ın, doktorlar “Yaşaması çok zor” dedi.

HALKIN DUYGU DOLU COŞKUSU

Ağır ameliyatlar geçirdi gazi Fırat ve mucize eseri hayata döndü. Şimdi ayağa kalkamasa da konuşamasa da hiç isyan etmedi Fırat Zorba. Gaziliğin onurunu cesur yüreğiyle taşıdı 24 yaşındaki genç. Gazi Fırat’ın kendine geldiğinde tek isteği memleketi Tosya’yı ziyaret etmekti. Dün özel bir ambulansla, Tosyalılar’ın oluşturduğu 400 araçlık konvoyla memleketine götürüldü gazi Fırat. Tüm Tosya akın etti gaziyi karşılamaya. Çiçeklerle, alkışlarla “Hoşgeldin kahraman” diye seslendi Tosyalılar. Gazi konuşamadı ama elindeki Türk Bayrağı’nı sallayarak cevapların en güzelini verdi bu sevgi seline.

Haberin Devamı

İNADINA YAŞAYACAK

Gazi sonra baba evine götürüldü. Tosya Kaymakamı Aslan Yurt bugün gazi Fırat için halka yemek dağıtacak. Gazi Fırat Zorba 45 gün sonra bir beyin ameliyatı daha geçirecek, yüreği vatan sevgisiyle dolu olarak inadına yaşayacak bu güzel topraklarda...

DHA