Candaş Tolga Işık Bir gün daha bekleyemediniz mi?
HABERİ PAYLAŞ

Bir gün daha bekleyemediniz mi?

Haberin Devamı

Önceki gün akşam saatlerinde semtte (Beşiktaş) oturuyoruz. “Polis, Gezi’ye müdahale edecek” diye bir söylenti dolaşmaya başladı. “Yok artık” dedim... “İnanmayın bunlara... Provokasyon... Vali söz verdi. Mümkün değil”

*

İçim rahat etmedi. Ankara’dan birkaç isme ulaştım: “Taksim’deki ablukanın kaldırılması, meydanın yasadışı örgüt flamalarından temizlenmesi için bir müdahale olabilir ancak Gezi’ye asla dokunulmayacak” dediler.

*

Yarım yamalak bir uykuyla, erken saatte meydanda aldım soluğu... Sabah 6 civarında Taksim çevresinde toplanan panzerler, çevik kuvvet timleri tüm bölgeyi abluka altına aldı. Gezi Parkı’nda gerginlik hat safhaya ulaştı. Polise karşı bir saldırı yapılmaması için uyarılarda bulunuldu. Polis, 07.30 civarında Taksim’e girerken bir kaç kez anons yaptı: “Hiçbir şekilde Gezi’ye ve içindekilere müdahale edilmeyecek. Buraya gelme amacımız Taksim anıtı ve AKM’de düzenleme yapmaktır.”

*

Ne polisin ne de ‘gerçek’ direnişçilerin sağduyusu engel olabildi provokatörlere... Polisi görür görmez taşla, molotofla saldırmaya başladı birileri... Polis de TOMA ve biber gazıyla cevap verince Taksim yine savaş alanına döndü!

*

Çatışma sürerken bir kaç kez direnişçilerle polis arasında görüşme oldu. Ne zaman “Anlaştılar” desek ‘o el’ hep işin içine girdi ve ortalığı karıştırdı.

*

Polis, AKM’deki flamaları indirip, Taksim meydanında hakimiyeti sağladıktan sonra bu sefer Gezi’deki flamalara yöneldi. Park’ın tam girişindeki flamaların bir kısmı temizlendikten sonra direnişçilerden büyük tepki geldi. Böyle olunca kısmen girdikleri Gezi Park’ından apar topar çıktılar.

*

Daha dün yazmıştım... “Direnişçiler Gezi Parkı’na çekilmeli. Taksim boşaltılmalı... Başta esnaf olmak üzere herkes mağdur...” Daha dün yazmıştım... “Gezi Parkı’ndaki flamalar temizlenmeli... Direnişin ruhuna yakışmıyor...” Ama inanın aklım almıyor... Allah aşkınıza bu kadar gün beklemişsiniz, 1 gün daha bekleseniz ne olurdu? Çok değil, 1 gün daha tahammül edip de Başbakan ve direnişçiler arasındaki görüşmeden çıkacak sonuca bakarak adım atsaydınız ne kaybederdiniz?

*
Kim ne kazanıyor ne kaybediyor sahiden bilmiyorum ama bu huzursuzluk, bu gerilim sürdükçe Türkiye’nin kazanmadığı kesin!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder