Yaşam Bir hackerın profili

Bir hackerın profili

Paylaş
Bir hackerın profili

Bilgisayar korsanları ya da daha yaygın bilinen adıyla hackerlar üzerine araştırma yapan internet güvenliği uzmanı Noa Bar Yosef hackerların bildiğimizden farklı bir düşünce dünyaları ve yaşama biçimleri olduğunu ortaya koydu

Hackerların genelde yalnız, asosyal, günler ve geceler boyunca bilgisayar başından kalkmayan bilgisayar kurdu gençler olduğu düşüncesi hakimdir. Fakat internet güveliği uzmanı Noa Bar Yosef hackerların sohbet odalarına konuk olarak durumun bu bilinenden çok farklı oldugunu keşfetmiş.

Yosef, "Hayatın anlamından, felsefeden çok bahsediyorlar" diyor. Geçenlerde konuk olduğu bir sohbet odasında felsefi birikim için en uygun okuma listesi tartışılıyormuş mesela... İçlerinden biri, "Kierkegaard ile başlamalı, Nietzsche ile devam etmeli, onu mutlaka Sartre takip etmeli" diyormuş.

Haberin Devamı

Yosef hackerlların kadınlar ile tecrübelerinin en popüler sohbet konulardan biri olduğunu söyleyerek yalnız erkekler olarak bilinmelerinin yanlış bir tespit olduguna dikkat çekiyor.

DİN DE KONUŞUYORLAR

Popüler bir başka konu da din. Bilgisayar korsanlarından biri internetteki sohbet odasının müdavimlerinin dini inançlarının istatistiğini çıkarmış. Forum üyelerinin yüzde 29'unun Hristiyan, yüzde 28'inin dinsiz, yüzde 24'ünün Müslüman, yüzde 4'ünün Hindu, yüzde 1.8'inin ise Budist olduğu ortaya çıkmış.

STEPHEN KING VE SALINGER OKUYORLAR

Tabii edebiyat da sık sık konu oluyor sohbetlere... Araştırmacı Noa Bar Yosef en çok, Stephen King ve Salinger'ın isimlerini duymuş.

Tabii bunlar sohbet odalarında konuşulan konuların sadece bir kısmı... Araştırmaya göre, hackerlar sohbet odalarında zamanlarının ciddi bir bölümünü mesleklerinden, yani bilgisayar korsanlığından konuşmaya ayırıyor ve en çok da buldukları yeni yöntemleri paylaşıyorlar.

Haberin Devamı