Gündem 'Bir hata ettik hakim bey'

'Bir hata ettik hakim bey'

Paylaş
'Bir hata ettik hakim bey'

'Bir hata ettik hakim bey'

Samsun’da 15 yaşındaki L.K.’ya tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan 19 yaşındaki Samet Ç. duruşmada iddiaları kabul etmedi. Genç kızla kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini ileri süren Samet Ç., "Birbirimizi seviyoruz. Bir hata ettik Hakim Bey. Bizi affedin" diye konuştu. Duruşmaya katılan L.K. ile annesi İ.K., sanıktan şikayetçi olmadıklarını söyledi. Mahkeme heyeti, Samet Ç.’yi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Haberin Devamı

Olay, İlkadım İlçesi’nde geçen ocak ayında meydana geldi. İlköğretim 7’nci sınıf öğrencisi olan L.K. geçen yıl temmuz ayında Samet Ç. ile tanışarak arkadaş oldu. İki genç zaman zamanda buluşup gezmeye başladı. 2 ay önce de Samet Ç., gezerken L.K.’ya "Sana bir şey göstereceğim" diyerek, onu mahalledeki boş bir eve götürdü. Samet Ç., burada L.K. ile cinsel ilişkiye girmek istedi, ancak kız bu teklifi kabul etmedi. Bunun üzerine Samet Ç., genç kızla zorla cinsel ilişkiye girdi. L.K., başına gelen bu olayı annesine anlatarak polise gidip şikayetçi oldu. Polis tarafından gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Samet Ç., 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Savunmasında L.K.’yı sevdiğini söyleyen sanık, ""Birbirimizi seviyorduk. Zaman zaman gezip dolaşırdık. İsteğiyle bir kez ilişkiye girdik. Yaşının küçük olduğunu bilmiyordum. Bir hata ettik Hakim bey. Bizi affedin" diye konuştu.

Duruşmaya katılan L.K. da soruşturma aşamasındaki ifadelerini değiştirerek, "Samet ile bir kez kendi rızamla ilişkiye girdim. Şikayetçi değilim" dedi. Kızın annesi 36 yaşındaki İ.K. da sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, Samet Ç.’nin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca, olayın ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden alınan raporda ruh sağlığının bozulduğu belirtilen L.K.’yı tekrar rapor alınması için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk ederek duruşmayı erteledi.

İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA)