Siyaset Bir isyan, bir teselli
Paylaş
Bir isyan, bir teselli

İşsiz genç, Sağlık Bakanı Akdağ'a derdini anlatmak isteyince polisler susturdu. Akdağ, üniversite mezunu işsiz gence iş sözü verdi

GENELGEYE RAĞMEN

Sağlık Bakanı Recep Akdağ dün Zonguldak’ı ziyaret etti. Zonguldak Valisi Erdal Ata, Başbakanlığın tasarruf önlemleri kapsamında yayımladığı, “Valilerin, bakanları hükümet binası önünde karşılamasını” içeren genelgesine rağmen Bakan Akdağ’ı, kente 8 kilometre uzaklıkta karşıladı.

Recep Akdağ, valilik ve belediyeyi ziyaretinden sonra yürüyerek AK Parti İl Başkanlığı’na hareket etti. Bu sırada kaldırımda bekleyen ve işsiz olduğunu söyleyen ‘Kadir’ adlı bir kişi parti binasına yaklaştığı sırada Bakan Akdağ ile görüşmek istedi.

‘GEÇİNEMİYORUZ’

Polisler, bu kişinin ağzını kapatarak konuşmasını engellemeye çalıştı. Bunu gören Bakan Akdağ polislere “Bırakın gelsin” dedi. Akdağ’ın yanına gelen genç, üniversite mezunu ve işsiz olduğunu söyledi.

Dertli genç, “Annem beni yetiştirirken kalp hastası oldu. 500 lira maaşla geçinemiyoruz. İş istiyorum. Ben de bu ülkenin evladıyım” dedi.

Bakan Akdağ, yanaklarını okşayıp kucakladığı genci “Alakadar oluruz” diyerek teselli etmeye çalıştı. Bakan Akdağ, adresini aldırdığı gencin sorununu çözeceğini söyledi.

Durmuş SEVİNDİK/DHA

Haberin Devamı