Cumartesi Postası Bir kadın tek başına tatilde

Bir kadın tek başına tatilde

Paylaş
Bir kadın tek başına tatilde

Gazeteden arayıp “Yalnız tatile çıkabilir misin?” diye sordular. “Neden olmasın?” dedim, “Ben bu iş için biçilmiş kaftanım.” Tek başıma olmayı severim, kalabalıklar içinde yalnız olduğumda tuhaf bir cisim gibi hissetmem ve özgürlüğe aşığım. Birkaç saat içinde biletim hazırdı. Ben ve bavulum sana geliyoruz Çeşme!

İPEK ATCAN

Yalnızlar yalnız değildir!
@Zio Beach


Otele eşyalarımı atar atmaz soluğu Zio Beach’te alıyorum. “Sizi havuz başına alalım, yalnız mısınız?” Evet, dibine kadar yalnızım. Çocuk seslerinden kaçıp önce denize, ardından restorana gidiyorum. Garson, “Yalnız mısınız?” diyor. İkinci servisi kaldırıyor ve hüzünlü bakışlarla bana bakıyor. Yalnızlığa karşı duyulan hüzün beni neşelendiriyor. O sırada yan masaya bir kadın oturuyor. O da yalnız. Kaçırır mıyım fırsatı, hop muhabbete giriyorum. Adı Elvan. Bir kanalda yönetici. İlk kez yalnız tatile çıkmış. Önceleri yadırgandığını, sonra herkesin durumu kabullendiğini anlatıyor. İşte benim kafada biri. Yalnızlar yalnız değildir!



Kadınlar benden huzursuz
@Spiaggia Grande


Akşamüstüne doğru Spiaggia Grande’nin Beach Bar’ına geçiyorum. Kenan Doğulu konserini bekliyorum. Hooop soru geliyor: İkinci bir bar taburesi? Herkeste bir ‘biri gelecek’ beklentisi. Elimde ‘Mick Jagger-Vahşi Yaşamın Ortasında Bir Çılgın Dahi’ kitabıyla restorana geçiyorum. Yan masadan biri sohbete giriyor, “Hmmm Mick Jagger, eski futbolcu di mi?” Hayır!!! O Rolling Stones’un solisti! Arkadaşının Rolling Stones tişörtü giymesi de ayrı ironi. Pelin Karahan, Faruk Süren, Saba Tümer ve birçok tanınmış sima orada. Konser başlıyor. Gözlemim şu yönde, yalnız bir kadın diğer kadınlar için tehdit unsuru. Hemen yanlarındaki kişinin koluna girmeler, yan yan bakmalar. Erkekler de yanınıza biri gelecek mi diye sağı solu kolaçan ediyor.



Tek başına romantizm
@Cin by Göz


Akşam yemeği için Cin by Göz’e gidiyorum. Tek başıma olduğumu, barda yemek yemek istediğimi söylüyorum. Çünkü sosyalleşmek adına en iyi yer. Yemeğimi yerken garsonlarla sohbet ediyorum. İçlerinde en babacan olanı yalnız tatilde olduğumu öğrenince ufaktan beni koruma içgüdüsü geliştiriyor ve etrafımdan pek ayrılmıyor. Bir grup erkek bana bakıyor. Ben de hayrola der gibi gülümsüyorum, gerilip bir daha bakmıyorlar.



Bir barda iki yalnız
@Asfalya


Çıkıyorum, elimde bira tek başıma yürüyorum. Asfalya’dan canlı caz müziği yükseliyor. İçeri giriyorum. Çok tatlı bir tip ayaküstü sohbete başlıyor ve bana içki ısmarlıyor. İlk kez Alaçatı’ya gelmiş ve yalnız. Benim de aynı durumda oluşum, ona kendini daha az yalnız hissettiriyor. Özetle, pis pis yazmıyor. İçkimiz bittikten sonra ayrılıyor. Kendimi York’ta bir barda hissediyorum. Adeta medeni sosyalleşme!

Gözler üstümde
@Göz Lounge


Bu kadar dinginlik yeter diyerek kendimi Alaçatı’nın çılgın gecelerine atıyorum. Göz Lounge tıklım tıklım. Müzikler korkunç, havalandırma sıfır ama herkes çok eğleniyor. Girdiğim andan itibaren gözler üzerimde. Bana ve arkamdan gelecek olası kişiye/kişilere bakıyorlar. Ki Yalnızlığın normalliğine dair uzun nutkumu beyinlerine güzelce kazıyorum!



‘Medeni’ gençlik
@Dusk


Gecenin sonu için planım sabaha kadar dans! Dusk’ta 20’li yaşlarda bir grupla tanışıyorum. Çok eğleniyoruz. Büyüklere göre daha sosyaller, daha doğrusu ‘yabani’ değiller. 21 yaşındaki çocuğun tuvalete giderken, “Pardon ben tuvalete gideceğim, sizi yalnız bırakmış olmam di mi?” demesi, gecenin cümlesi! Güneş doğuyor, uykum geliyor ve otel vakti...

Gülümseyerek uykuya dalarken son cümlemi yazıyorum: Yadırganıyor, paylaşılmaz deniyor ama yalnızlık pek de güzel paylaşılıyor.

Haberin Devamı