Mehmet Coşkundeniz Bir kadının aşık olduğunu anlamanın 10 yolu
HABERİ PAYLAŞ

Bir kadının aşık olduğunu anlamanın 10 yolu

Haberin Devamı

Aşkın hem fiziksel, hem de ruhsal göstergeleri vardır. Aşk, vücut kimyasını değiştiren bir olgu olduğu için aslında birine aşık olup olmadığımızı kolayca anlayabiliriz. Biz aşık olduğumuzu anlıyoruz da acaba aşık olduğumuz kişinin bizimle aynı duyguları paylaşıp paylaşmadığını nasıl anlayacağız? İşte kadınların aşık olduklarında yaptıkları davranışlar...

1 - GÖZLER KALBİN AYNASIDIR: Bir kadın aşık olduğu erkeğin gözlerinin içine derin ilgiyle bakar. Bakarken de gözbebekleri büyür. Bunu sağlayan şey adrenalindir. Yani sizi gördüğünde duyduğu heyecan nedeniyle salgıladığı hormon. Bu aynı zamanda, sizi gördüğünde cinsel açıdan uyarıldığı anlamına da gelir.

2 - YANINIZDAYKEN YÜZÜ KIZARIR: İnsanın sadece iki nedenden yüzü kızarır: Utanma ya da cinsel uyarılma. Kişi aşık olduğunda bu iki duyguyu da sıkça yaşar. Bu nedenle, aşık olduğunuz kadının yüzü sizin yanınızdayken kızarıyorsa ya utangaçlığı başgöstermiştir ya da sizi çok çekici bulmuştur.

3 - SES TONUNU YÜKSELTİR: Kadınların ses tonu, erkeklere göre daha alt seviyededir. Bir kadın size aşıksa, sesini size daha iyi duyurabilmek için yüksek tondan konuşur. Nedeni, anlatacaklarının sizin tarafından iyi duyulmasını ve ifadelerinin en iyi şekilde anlaşılmasını sağlama isteğidir.

4 - KONUŞURKEN BİLEĞİNE DOKUNUR: Konuşma hızını sizinkine uydurur. Konuşurken bileklerine dokunur. Bilekler kan damarlarının yoğun olarak geçtiği çok hassas ve duyarlı bölgelerdir. Kadının sevdiği erkekle konuşurken bileklerine dokunması, karşısındaki erkeğe ‘sana güveniyorum’ mesajını iletir.

5 - DAVRANIŞLARINIZI TAKLİT EDER: İnsanlar aşık oldukları kişiyle benzer şekilde durmaya ve davranmaya meylederler. Aynı hızda yürümeye, onun konuştuğu gibi konuşmaya çalışmak, aşıkların fark etmeden de olsa dahil oldukları davranış biçimleri. Bunun nedeni, sizinle uyumlu bir davranış bütünlüğünü oluşturma isteğidir.

6 - BİR YERLERİNE DOKUNUR

Kararsızlık veya tedirginlik yaşayanlar kollarını vücutlarının etrafına sararlar, yani kendilerini kucaklarlar. Bu, heyecanı kontrol etmeye, yani kendini korumaya yarar. Benzer şekilde, karşı taraftan romantik, aşka dair bir işaret alan aşık, genellikle koluna, bacağına, kulağına dokunma ihtiyacı duyar.

7 - KIYAFETLERİNİ DÜZELTİR: Aşık olduğunuz kadın karşınızdayken sürekli bluzuyla, eteğiyle, takılarıyla oynuyorsa bilin ki bunu kendini beğendirme kaygısı nedeniyle yapıyordur. Kadın için kıyafetlerinin düzgünlüğü, özgüveninin yükselmesini sağlar.

8 - GİZLİ GÜLÜMSEMELER: Aşık kadın, konuşurken sizin güldüğünüz şeylere aynı anda güler. Ama asıl gösterge, dudağına yayılan gizli gülümsemedir. Çünkü “Ne kadar da hoş adam” diye düşündüğünde istemsiz olarak dudağının kenarında gülümseme başlar. Saklamaya çalışır ama dikkatliyseniz görürsünüz.

9 - KİRPİKLERİN TİTREMESİ: Kalabalık bir ortamda sadece sizinle konuşur ve dikkatini size yoğunlaştırır. Sizinle konuşurken gözlerini normalden daha fazla kırpıştırır. Kirpikleri telaşla hareket içindedir, titrer. Bu titreme size duyduğu heyecanın dışavurumudur.

10 - SAÇLARIYLA OYNAR: Saçlar canlılığın ve dinçliğin simgesidir ve kadın saçlarıyla oynarken bilinçsizce bunu vurgulamak ister. Ayrıca konuşurken eli sık sık çenesine, yanaklarına gider. Bunların hepsini istem dışı yapar. Vermek istediği mesajı algılamak artık size kalmış.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder