Gündem Bir kadının dramı...

Bir kadının dramı...

Paylaş
Bir kadının dramı...

Zorla evlendirildi; dayanamadı kaçtı; yeni bir hayat için İzmir'e geldi, kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü adamı öldürdü

İzmir'de günlük işlerini yapmak için evinde kaldığı Mehmet Mustafa Sayal'ı, kendisine tecavüz edip hamile kalmasına neden olduğu, ardından da döverek bebeği düşürmeye çalıştığı iddiasıyla bıçaklayarak öldüren V.A.'nın, yaşamının ardında dram çıktı. 14 yaşındayken Bingöl'de zorla evlendirilen, sürekli dayak yediği eşinden boşanınca bu kez ailesinin baskısı altında kalan V.A.'nın, iki çocuğunu ve ailesini terk edip kaçtığı İstanbul'da sığınma evlerinde saklandıktan sonra, yeni bir yaşam umuduyla İzmir'e geldiği öğrenildi.

Haberin Devamı

21 BIÇAK DARBESİ

Olay, dün akşam saatlerinde devriye gezen polis ekibinin yanına giden üstü kanlar içerisindeki kadının cinayet işlediği itirafında bulunmasıyla ortaya çıktı. Sevkedildiği adliyede tutuklanan 28 yaşındaki V.A.'nın verdiği bilgiler doğrultusunda, Şirinyer'deki apartmana giden polis ekipleri, 60 yaşındaki Mehmet Mustafa Sayal'ın cesedini buldu. Fransa'dan emekli olduktan sonra İzmir'e yerleşen ve ardından da ithalat ihracat işleri yapan Sayal'ın, karnından bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Mehmet Mustafa Sayal'ın otopside ise, 21 bıçak darbesiyle hayatını kaybettiği saptandı.

14 YAŞINDA ZORLA EVLENDİRİLMİŞ

Cinayet Büro Amirliği'nde V.A.'nın verdiği ifade, yaşadığı dramı da ortaya çıkardı. 14 yaşındayken ailesinin zorlamasıyla Bingöl'de evlendirilen V.A., evliliği sırasında iki çocuğunun dünyaya gelmesine rağmen eşinin sürekli kendisine şiddet uygulayıp işkence yaptığını anlattı. Eşinin dayağına daha fazla dayanamayıp boşandığını, ardından yanlarına sığındığı ailesinin bu kez kendisine kötü davrandığını söyleyen V.A.'nın, yaklaşık 4 yıl önce iki çocuğunu ailesinde bırakıp kaçarak İstanbul'a gittiği öğrenildi.

Haberin Devamı

SIĞINMA EVİNDE KALDI

İstanbul'da çeşitli işlerde çalıştıktan sonra ailesinin kendisini aradığını öğrenen V.A., saklanmak için bir süre de kadın sığınma evlerinde kaldı. Yaklaşık üç yıl İstanbul'da yaşayan V.A.'nın, 7 ay önce de yeni bir hayat kurma umuduyla İzmir'e geldiği öğrenildi.

İfadesinde, İzmir'de otelde temizlik görevlisi olarak çalışmaya başladığını söyleyen V.A.'nın, burada arkadaşlarının da aracılığıyla evine temizlik ve yemeklerini yapması için yardımcı arayan Mehmet Mahmut Sayal'la tanıştığını, evinde işe başladıktan sonra Sayal'ın kendisine tecavüz ettiğini söyledi. V.A. ifadesinde ayrıca, Sayal'dan hamile kaldıktan sonra bebeğin ne olacağı konusunda aralarında tartışma yaşandığını, son olarak bebeği düşürmek için karnına tekme atıp işkence yapmaya başlayınca da cinayeti işlediğini öne sürdü.

BEBEĞİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Haberin Devamı

Hastanedeki kontrollerinde karnındaki 7.5 haftalık bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu açıklanan V.A.'nın, işlemlerin ardından adliyeye sevkedileceği bildirildi.

İZMİR, (DHA)