Mehmet Coşkundeniz Bir kadının ve bir erkeğin sevgilisinden beklediği 10 şey
HABERİ PAYLAŞ

Bir kadının ve bir erkeğin sevgilisinden beklediği 10 şey

Haberin Devamı

1- SAYGI VE NEZAKET

Bir kadın öncelikle bir insan, bir birey olduğu için sizden saygı bekler. Daha sonra da bir kadına göstermeniz gereken asgari nezaketi bekler. Ona kapıyı açmanızın, koltuğunu çekmenizin, bir şey isterken lütfen demenizin erkekliğinizden bir şey götürmeyeceğini bilin lütfen.

2- KAÇAK OYNAMAMAK

Sevgiliyseniz, sevgilisinizdir. Bir gün öyle, bir gün böyle davranmayın. İlişkinizin arkasında durun ve bunu birlikte olduğunuz kadına gösterin. Bir hafta telefon, mesaj yağmuruna tuttuktan sonra birden “Çok işim var seni arayamıyorum” noktasına gelmeyin.

3- İLGİ VE SORUMLULUK

Kadınların en çok yakındığı şey, ilgisiz ve ilişki sorumluluğunu taşıyamayan erkekler. Hem bu atla deve değil ki! Bu arada kadınların ilgiden kasıtları günde 3-5 mesaj atıp “Seni seviyorum” yazmak değil. Seviyorsanız, ilişkinin sorumluluğunu taşıyın ve bunu ona gösterin.

4- ÖZEL OLDUĞUNU HİSSETMEK

Sevgiliyseniz, o kadın sizin için dünyadaki en özel insandır. Öyleyse bunu ona hissettirmelisiniz. Başkalarına davrandığınız gibi davranamazsınız. Klişe sözcükleri bırakın, ona özel sözcükler bulun.

5- BİRLİKTE EĞLENEBİLMEK

Bir yemekte, bir kulüpte, bir sinemada, hatta evde birlikte eğlenmek kadar güzel bir şey yoktur. Siz eğlenceden sadece kendi arkadaşlarınızla dışarı çıkmayı anlıyorsanız bir ilişkiyi yürütmeniz imkansızdır. O sizin sevgiliniz ve birlikte eğlenmelisiniz.

6- KÜÇÜK HEDİYELER

Bir hediye almak için ille özel bir günü beklemeniz çok yanlış. Onunla buluşmaya giderken alacağınız küçücük bir şey, belki bir kitap, bir müzik albümü, kendisini değerli hissetmesini sağlayacaktır. Üstelik siz de böylece ona verdiğiniz önemi göstermiş olacaksınız.

7- TAKDİR EDİLMEK

Sadece siz çalışmıyorsunuz. Ya da sadece siz okumuyorsunuz. Onun başarılarını da takdir etmelisiniz. Hele hele zorlu bir işe girişirken onu mutlaka cesaretlendirmelisiniz. Bu zorlu işi başardığında ondan “Sen olmasaydın yapamazdım” sözünü duymak kadar mutlu edici bir şey var mı hayatta?

8- DÜRÜST DAVRANILMAK

Ne olursa olsun, hangi koşulda olursa olsun yalan söylemeyin. Bu yalanlar kadının dünyasında gerçekten onulmaz yaralara neden oluyor. Evet, affetmiş gibi görünüyorlar ama bunu içlerinde mutlaka biriktiriyorlar. İyisi mi en kötü koşulda dahi dürüst olun. O zaman siz de saygı kazanırsınız.

9- DİNLENİLMEK

Kadınların en büyük şikayeti sevgililerinin kendilerini dinlemediği yönündedir. Bir şey anlattıklarında ilginizi başka yere savurmayın. Onu dinleyin, sözlerine katılın, yorum yapın. Bu paylaşıma kadınların ihtiyacı vardır. Evet, siz de anlatın. Aranızdaki iletişimi diri tutmanın yoludur bu.

10- BENCİL OLMAMAK

Sekste, normal yaşamda, sevgililik ilişkisinde, arkadaşlarla ilişkide, kısacası hayatın her alanında bencil olmamak gerekiyor. Siz iki kişisiniz, bir adım atarken artık iki kişilik düşünmelisiniz. Tek başına kararlar alıp ona dikte etmemelisiniz.

BİR ERKEĞİN SEVGİLİSİNDEN BEKLEDİĞİ 10 ŞEY

1- SABIRSIZ OLMAMAK

Erkeklerin dünyasında işler biraz daha ağır yürür. O yüzden daha ilişkinin ikinci ayında “Biz ne olacağız, bu ilişki nereye gidiyor?” sorularını sormayın. Evet vakit harcamak istemiyorsunuz, evet biyolojik saatiniz çalışıyor ama sonuçta sevgilinizin de kendine göre düşünceleri var.

2- MIZMIZLANMAMAK

Bir randevu iptal olduğunda, bir program elde olmayan sebeplerle yerine getirilemediğinde mızmızlanmayın. O zaman erkek kendini çok kötü hissediyor. “Boşver sevgilim, daha sonra yaparız” sözü erkeği motive edecek ve inanın bir dahaki sefere hiç de böyle bir şey olmayacaktır.

3- ESKİ DEFTERLERİ AÇMAMAK

Bir tartışma sırasında kadınların bilmem kaç ay önceki konuları da gündeme getirmesi olayı içinden çıkılmaz hale getiriyor. Evet, kadınlar biriktiriyor ve zamanı geldiğinde her şeyi masaya yatırıyor. Ama bunu yapmamak gerek. Onun yerine o sorunu zamanında çözün ve bir daha da gündeme getirmeyin.

4- KIYASLANMAMAK

Başkalarının sevgilisiyle kıyaslanan erkeğin özgüveni azalıyor. Siz sevgilinizden şikayetlerinizi, “Ayşe’nin sevgilisi şöyle şöyle yapmış” diye anlatmak yerine ona özel bir şekilde aktarmalısınız. Erkek egosu diye bir şey siz kabul etmeseniz de var. Egosunu yaralamayın.

5- SEKSLE İMTİHAN ETMEYİN

Seks bir kadının silahı olmamalı. Sizi isteyen bir erkeği geçerli bir sebep yokken sırf ona kızdığınız ya da cezalandırmak için reddettiğinizde gururunu kırıyorsunuz. Bir daha da size yaklaşırken çekiniyor. E bir süre sonra aranızdaki cinsellik tamamen biter.

6- AÇIK VE NET OLMAK

Erkeğin mantığı düz işler. Ona “Evet” diyorsanız öyledir, “Hayır” diyorsanız öyledir. Birtakım cümlelerinizden birtakım anlamlar çıkarmasını beklemeyin. Çünkü isteseler de çıkaramıyorlar. Ondan sonra da şikayetler başlıyor “Beni anlamıyorsun” diye... E anlatmadınız ki...

7- HOBİLERE KARIŞMAMAK

Futbol, arabalar, bilgisayar oyunları falan... Abartıya kaçmadığı sürece bu hobileriyle vakit geçirmesine söz etmeyin lütfen. Gönlü istemediği halde sizinle zaman geçirmeye zorlarsanız bundan ne siz mutlu olursunuz ne de o. Bırakın hobileriyle uğraşsın, mutlu bir şekilde yanınıza gelsin.

8- HER AN ŞÜPHE DUYMAMAK

Sevgilinizin her an sizi aldatacakmış gibi muamele görmesi ne kadar aşağılayıcı... Elinizde en küçük bir delil bile yokken sevgilinize sizi aldatıyormuş gibi davranırsanız inanın bana kısa sürede bu söylediğiniz şey gerçek olur. Rahat olun, siz onun tarafından seçilmiş birisiniz.

9- GÖNLÜNÜN OKŞANMASI

Siz nasıl iltifat bekliyorsanız, erkek de aynı şekilde gönlünün okşanmasını bekliyor. Ona yakışıklı olduğunu, eşinin olmadığını, onu çok sevdiğinizi söylemelisiniz. Gönlünü okşadığınız, erkek olduğunu hissettirdiğiniz sevgiliniz size daha da çok bağlanacaktır. Zaten bunu istemiyor musunuz?

10- TUTUMLU OLMAK

Kendinizi alışverişe kaptırıp da aylık bütçenizde kocaman bir delik açtığınızda, sevgiliniz size bunu söyleyemese de uykusuz geceler geçiriyor. Kendinizi biraz frenleyin. Birlikte zaman geçirirken harcayacağınız paraları, alacağınız

Sıradaki haber yükleniyor...
holder