Tamer Heper Bir kedicik bulundu
HABERİ PAYLAŞ

Bir kedicik bulundu

Haberin Devamı

Zavallı bir kedi bulduk. İşkence görmüş. Kan içindeydi, bir gözü kör edilmişti. Evimize aldık, baktık. Şimdi sağlıklı ama evimiz küçük ve bir de köpeğimiz var. Anlaşamadılar, veterinerde pansiyoner. Ciddi bakacak olan, hayvansever bir aileye vermek istiyoruz. Bize yardımcı olun. ● P.

Bu okuyucumun mektubu uzun. Kısırlaştırılmış, bir yaş civarındaki bir kediye yapılanı uzun uzun anlatmadım zira içler acısı. Okuyucumun mektubunu ancak bu kadar özetledim. Bizim toplumumuz hayvanseverdi. Her evde kedi-köpek olur, bahçelerde sokak kedilerine bakılırdı.

Eskiden kuru mama yoktu, ciğerciden sakatat alır, haşlar, kedileri beslerdik. Bugün dahi evimde üç kedim vardı, biri yaşlılık nedeni ile öldü, iki kaldı. İkisi de son derece mutlu. Onların da mutlu olma hakkı var. Kedi, köpek veya başka bir hayvan, bir masa, sandalye gibi eşya değil.

Aklı, ruhu, zekası olan, bizler kadar yaşamaya hakkı olan, karşılıklı yardımlaşma içinde olduğumuz yaratıklardır. Sevgi doludurlar, yeter ki karşılık görsünler.

İnsan olarak kabul etmem

Dünyaya, insanlık olmadan önce hayvanlar gelmeseydi bizler olamazdık. Varlığımızı onlara borçluyuz. Bir köpeğin dostluğunu her insanda kolay kolay bulamazsınız.

Sizi dost bilen köpek, sizi korumak için hayatını ortaya koyar. Bu yaratıklara kötülük yapılabilir mi? Yavrulu bir kediyi beş dakika izleyin bir daha bırakamazsınız. Peki bu güzelliğe nasıl kıyılır? Onlara en küçük acı vermek insanlık dışıdır ve ben böyle birini insan olarak kabul etmem.

Bunu yapabilen biri, her insana her zaman elinden gelen kötülüğü yapabilecek kişidir. Ben bir hukukçu olarak yıllarca hayvanlara karşı işlenen suçlara etkili ceza getirecek yasaları bekledim ama nafile beklemişim. Kedilerin tekmeleyerek öldürüldüğü, internette yayınlandığı günleri gördük ve çok acıdır ki bunu yapanlar etkili ceza görmedi. Okuyucumun problemini sizlere aktardım. Böyle bir kediyi sahiplenmek isteyen hayvanseverlerin köşeme yazmalarını beklerim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder