Kültür - Sanat Bir kelime Bin Mesele sergisi Galeri Bu'da
Paylaş
Bir kelime Bin Mesele sergisi Galeri Bu'da

Galeri Bu, 5-28 Nisan tarihleri arasında küratörlüğünü Burçe Saraçoğlu’nun yaptığı “Bir Kelime Bin Mesele” sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi “Mizojini” kavramından yola çıkarak, kadını ve kadın düşmanlığını merkezine alıyor

Bir Kelime Bin Mesele” sergisi 11 farklı sanatçıyı bir araya getiriyor. Sergide; Beyza Boynudelik, Damla Yalçın, Eda Emirdağ, Hülya Sözer, İpek Duben, Leyla Emadi, Meltem Sırtıkara, Nur Koçak, Sena, Tan Taşpolatoğlu ve Yağmur Yılan’ın çalışmaları yer alıyor.

“Bir Kelime Bin Mesele” Sergisi 5-28 Nisan tarihleri aralığında Pazar ve Pazartesi günleri hariç her gün 11.00 – 19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.


MİZOJİNİ NEDİR?


“Mizojini” kadınlara karşı düşmanlık, nefret, kadınların aşağılanması veya cinsiyet özelliklerinden dolayı küçümsenmesi olarak tanımlanabilir. 1656 yılında Oxford English Dictionary sözlüğünde ortaya çıkan bu kavram daha önceleri 1630 yılında, Iren Joseph Swetnam’ın “Cinsel Arzulu, Tembel, Çığırtkan ve Değişken Tabiatlı Kadınlar Hakkında” adıyla yayınlanan eleştirel bir makalesinde kullanılıyor.

Haberin Devamı