Dünya Bir kez daha öldüler

Bir kez daha öldüler

Paylaş
Bir kez daha öldüler

Dünyanın en büyük sanayi kazası olarak tarihe geçen olayın sorumluları hakkında açılan dava 26 yıl sürdü. 8 kişi sadece 2 yıl hapis cezası aldı

Sabırla adaleti beklediler

Haberin Devamı

Hindistan’ın Bhopal kentinde 1984 yılında Amerikan Union Carbide grubuna ait böcek ilacı fabrikasında patlama meydana gelmişti. Fabrikadan yayılan zehirli gaz bulutu kenti adeta cehenneme çevirmişti.

Zehirli gaz yüzünden 15 bin kişi ölmüştü. 600 bin kişi de halen sağlık sorunu yaşıyor. Olay kayıtlara ‘tarihin en büyük sanayi kazası’ olarak geçmişti. Olayın sorumluları olan fabrikanın 8 yöneticisi hakkında açılan dava 26 yıldır sürüyordu. Kazanın kurbanları çeyrek asırdır sabırla adalet bekliyordu.

Zehirin etkisi sürüyor

Mahkeme dün kararını verdi. Fabrika’nın eski 8 yöneticisi ihmal yoluyla ölüme sebebiyet vermekten 2 yıl hapis ve 2 bin 175 dolar para cezası aldı. Cezaya kurbanlar, ölenlerin yakınları ve çevreciler isyan etti.

Haberin Devamı

Zehirli gazın bugün bile insan sağlığını ve çevreyi olumsuz etkilediği tahmin ediliyor. Karara isyan ederek eylem yapan kaza kurbanları, “Bu kaza ile tüm dünya cehenneme tanıklık ettik. Üst üste yığılı cesetleri gördük. Ömür boyu hapis cezası verilmeliydi” diye konuştu.