Tamer Heper Bir kişi olabilir ama!
HABERİ PAYLAŞ

Bir kişi olabilir ama!

Haberin Devamı

Site yöneticisi bir kişi olur mu?

Bu bir en kısa soru rekoru, bunu rekorlar sayfasına yazdım. Yasamızda yönetici denilince bir kişi, yönetim kurulu denilince üç kişi anlaşılır ifadesi var. Bunun için yöneticinin kaç kişi olacağının tespiti yönetim planına bağlıdır. Yönetim planında tek yöneticiden söz ediliyor ise evet tek yönetici seçilecek.

Ancak okuyucumun sorusunda neden tek yönetici sorulduğunun da bir anlamı olsa gerek. Yönetim planında mı bu ifadeyi gördü yoksa yönetim planına bakılmadan sitede tek yönetici seçildiği için mi?

ZOR BİR SÜREÇ

Sitenin kaç bağımsız bölümden veya kaç bloktan oluştuğu belli değil. Ancak site ibaresi kullanılınca birkaç blok ve bağımsız bölüm olmalı. Bir yöneticinin böyle bir site ile tek başına başa çıkması pek düşünülmez. Biz bloklarda dahi üç kişilik yönetim kurulunu tavsiye ediyoruz. Zira bir bloğun bile bakımdan elektriğe, ısınmadan suya, kapıcıdan aidata kadar çeşitli problemleri var.

Buna site içinde bir de ortak alanların varlığını katarsanız bir kişinin bununla başa çıkması çok zordur ve bir kimseyi bu zorluğa mahkum etmekle birlikte sitede oturanların yaşamını da sıkıntıya sokarsınız. Okuyucuma önerim, yönetim planlarını gözden geçirsin ve hatta şimdi toplu yapı yönetim planı yapılması şart. Bu nedenle, “Toplu yapı yönetim planı yapın, gereken maddeleri koyun” derim. Moralinizi bozmayayım ama toplu yapı yönetim planını tapuya şerhte bayağı sıkıntı yaşayacaksınız. Bu konuda vatandaşa pek yardımcı olmuyorlar, bunu da bilin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder