Spor Bir klasik: O.Lyon-Real Madrid

Bir klasik: O.Lyon-Real Madrid

Paylaş
Bir klasik: O.Lyon-Real Madrid

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. turu ilk maçında yarın Fransa'nın Olympique Lyon takımı evinde İspanya'nın Real Madrid takımını ağırlayacak

Lyon Teknik Direktörü Claude Puel, Real Madrid’in golcüsü Cristiano Ronaldo’nun takımının tek tehdit unsuru olduğunu düşünmüyor.

Puel, yaptığı açıklamada Real Madrid’de fark yaratabilecek başka oyuncular da olduğunu belirterek, Karim Benzema, Kaka ve Gonzalo Higuain gibi oyuncuların da çok tehlikeli olduklarını, tek bir kişiye odaklanamayacaklarını" ifade etti.

İlk maçın turun sonucunu belirlemeyeceğini hatırlatan Puel, ilk maçta avantajlı bir sonuç alarak Santiago Bernabeu’ya gitmek istediklerini kaydetti.

"LYON'U YENMEMİZ GEREKİYOR"

Cristiano Ronaldo da yaptığı açıklamada maçların çok zor geçeceğini belirterek, "Lyon’u yenmemiz gerekiyor. Hepimiz buna hazırız. Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak istiyorsak, burada kaybedemeyiz.

Real Madrid, Lyon’u yenemiyorsa Şampiyonlar Ligi’ni kazanmayı aklımızdan geçiremeyiz. Lyon’a karşı birkaç kez oynadım. Zor bir deplasman olduğunu biliyorum ama imkansız değil" dedi.

BENZEMA: LYON'A GELMEK GÜZEL

Eski takımına karşı ilk kez forma giyecek olan Real Madridli Karim Benzema da "ilk 11’de de başlasam, son yarım saatte de oyuna girsem, iyi bir maç çıkartacağımı biliyorum. Tabi ki Lyon’a geri gelmek güzel. Ailemi ve arkadaşlarımı göreceğim" dedi.

Benzema, Lyon’da 172 maçta 72 gol atmıştı. Real Madrid, 5 yıldır Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalamıyor. Karşılaşmanın rövanşı 10 Mart’ta Madrid’de yapılacak.

MAÇLA İLGİLİ NOTLAR

Real Madrid, geçmişteki Şampiyonlar Ligi maçlarında Lyon’u hiç yenemedi. Real Madrid ile Lyon daha önce 2005 ve 2006’da Şampiyonlar Ligi’nde aynı gruplara düşmüş, Fransa’daki maçları Lyon kazanmış, Madrid’deki maçlar berabere bitmişti.

İKİ TAKIM ARASINDAKİ MAÇLAR

13 Eylül 2005
Lyon - Real Madrid: 3-0
23 Kasım 2005 Real Madrid - Lyon: 1-1
13 Eylül 2006 Lyon - Real Madrid: 2-0
21 Kasım 2006 Real Madrid - Lyon: 2-2

EN GOLCÜLER RONALDO VE PJANİC

Lyon, Avrupa kupalarında İspanyol takımlarıyla yaptığı son 7 maçın sadece 1’ini kazanabildi. Cristiano Ronaldo, 6 golle bu yıl Şampiyonlar Ligi’nin ve takımının en golcü oyuncusu durumunda.

Lyon’un bu yıl en çok gol atan futbolcusu ise 3 golü bulunan Miralem Pjanic. Real Madrid, Fransa’da son kez deplasmana geldiğinde bu yılki grup maçlarında Marsilya’yı 3-1 yendi.

RAUL REKOR PEŞİNDE

İspanyol ekibi Fransız takımlarına karşı son 7 maçının sadece birini kazandı, 5’ini kaybetti. Şampiyonlar Ligi’nde 66 golü bulunan Real Madridli Raul, bir gol daha atması halinde Alman Gerd Müller’i geçerek Avrupa Kupalarında en çok gol atan oyuncu olacak.

3

Haberin Devamı