Gündem Bir kovan balda fırtına kopardılar

Bir kovan balda fırtına kopardılar

Paylaş
Bir kovan balda fırtına kopardılar

Arıların bir tarladaki çam ağacının üzerine yaptığı petekteki 20 kiloluk bal ortalığı karıştırdı

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Şevik Köyü'nde, arıların bir tarladaki çam ağacının üzerine yaptığı petekteki 20 kiloluk bal, ortalığı karıştırdı. Tarla sahibi doğal çam balına piyangodan ikramiye çıkmış gibi sevinirken, komşusu balı yapan arıların kendisine ait olduğunu savundu. Komşular arasında bal krizi Bayramiç Bal Üreticileri Birliği'nin devreye girmesiyle çözüldü. Birlik, ``Bal kimin arazisindeyse onundur'' dedi.

Haberin Devamı

ARAZİNİN SAHİBİ SEVİNÇTEN UÇTU
Kazdağları'nın eteğindeki Şevik Köyü'nde çiftçilik yapan İsmail Kapıcıoğlu, önceki gün tarlasındaki çam ağacının üzerinde 12 petekten oluşan bir kovan farketti. Dev kovanın bal dolu olduğunu gören Kapıcıoğlu şaşkına döndü. Kapıcıoğlu, içerisinde 20 kilo bal bulunan doğal kovanla sevinirken, olay kısa sürede köyde kulaktan kulağa yayıldı. Bunun üzerine, geçen mayıs ayından bu yana kovanlarındaki arılar kaybolan, Kapıcıoğlu'nun arazisine yaklaşık 600- 700 metre uzaklıkta besicilik yapan İsmail Güler devreye girdi.

PETEK DOLUNCA KOVANI ALIRIM!

Güler, komşusu Kapıcıoğlu'nun kapısını çalıp, tarlasındaki ağacın üzerine bal yapan arıların kendi kovandan kaçtığını iddia etti. Dolayısıyla kilosu 40 TL'den satılan 20 kiloluk doğal balın da kendisine ait olduğunu savunan İsmail Güler, ``Bu oğul arılar benim kovanımdan kaçtı. Tesadüfen senin tarladaki çam ağacına yer edinmişler. Bu oğulun yaptığı bal petekleri benim malım sayılır. Petekler bal dolunca kovanı alırım'' dedi.

Haberin Devamı

ARILAR BENİM DEĞİL AMA BAL BENİM!

Ancak adaşı olan İsmail Kapıcıoğlu, kendi arazisindeki bal kovanını komşusuna vermek istemediğini söyledi, ``Böyle bir şey olamaz. Bu arılar benim değil belki. Ancak benim tarlamı seçmişler. Dolayısıyla ballar da benim olur'' yanıtını verdi.

İki köylünün arasındaki bal krizi iyice tırmanınca devreye Bayramiç Bal Üreticileri Birliği girdi. Köylüler birliğe danışma kararı aldı.

İLK KİM BULMUŞSA ONUNDUR

Bayramiç Bal Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Küçükyılmaz ise ``Bu çok nadir karşılaşılan bir durum. Arılar yer bulamadığı için bazen dalda asılı kalır. Burada kendine petek yapıp bal üretir. Bu olayda da aynı şey yaşanmış. Şimdi bu durumda arılar kimin tarlasında bal üretmişse, petekleri ilk kim bulmuşsa onun olur. Kimse, `arılar benimdi' diyemez. Çünkü üzerinde kime ait olduğu yazmaz'' görüşünü dile getirdi.

DHA