Yaşam Bir köy yeniden kuruluyor

Bir köy yeniden kuruluyor

Paylaş
Bir köy yeniden kuruluyor

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Bindal Köyü, su taşkını ve sel riskine nedeniyle belirlenen 27 bin metrekarelik alanda yeniden kuruluyor

Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel 5 yıl önce dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile DSİ ekiplerince Bindal köyünde su taşkını ve sel tehlikesi tespit edildiğini belirtti. Bunun üzerine 72 haneli köyün nakledilmesine karar verildiğini ifade eden Gazel, geçen sürede köyün nakledileceği alanın tespit edildiğini, Evini Yapana Yardım sistemiyle yapılacak 60 hanenin, 4 yıl önce Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca programa alındığını söyledi.

Haberin Devamı

İlk etapta 55 haneyle mutabakat sağlandığını ve ev inşaatlarına başlandığını dile getiren Gazel, "İmar konusundaki düzenlemeler bittikten sonra da diğer 5 haneyle birlikte köyümüzün büyük çoğunluğunu yeni yerleşim alanına taşıyacağız" dedi.

MODERN BİNALARDA YAŞAYACAKLAR

Çalışmayla köy halkının altyapısıyla birlikte modern binalara kavuşacağını dile getiren Gazel, şunları söyledi: "Amacımız insanlarımıza afet konusunda sıkıntı yaşatmamak, daha modern ve altyapısı sağlam ortamlarda yaşamalarını sağlamak. Vatandaşlarımıza kanalizasyonu, içme suyu, elektriği ile toplu şekilde hizmet götürmek hedeflenmektedir.

İnsanlarımız yeni evlerinin inşaatlarını kendileri yaptıkları gibi başkalarına da yaptırabiliyorlar. Afet Acil Durum Müdürlüğü teknik elemanlarınca yapılan kontrollerde bölüm bölüm ödenekleri kendilerine aktarılıyor. Cami, köy konağı ve yeşil alan bölümlerimiz ayrılmış durumda. Okul için de gerekli bölümler ayrılacaktır, lakin köylerimizde öğrenci sayısına göre okullarımız yapılmaktadır. Okul konusunda öğrenci sayımıza göre gerekli girişimimiz olacaktır."

Haberin Devamı

AA