Oral Çalışlar Bir ‘mağduriyet’ mektubu
HABERİ PAYLAŞ

Bir ‘mağduriyet’ mektubu

Haberin Devamı

Önümde mağduriyetleri anlatan mektuplar var. Merakla ve endişeyle okuyorum. Çoğu sıradan insanlar. Haklarındaki iddialar da darbeyle bir ilişki içermiyor. Bunlardan birisini paylaşmak istiyorum. Devletin özenli davranmasını ve kitlesel ava son vermesini bekliyorum: “Ben bir akademisyenim. 1,5 ay önce açığa alındım. Gerekçe, anladığım kadarıyla birilerinin rektöre şikayeti ve bir banka hesabı.

“Zorlukla okudum”

Kız çocuklarının okutulmadığı bir dönemde zar zor imam hatip ortaokulunu bitirebildim. Doğudaki gelenekçi yapıdan ve 28 Şubat sürecinden dolayı liseyi dışardan okumak zorunda kaldım. Dişimi tırnağıma takarak dershaneye bile gidemeden, tarih bölümünü kazandım ve bitirdim. Yüksek lisansımı bitirene kadar 3 yıl işsiz, evde sadece tez yazdım. Yüksek lisans bitince üniversiteye arş. gör. olarak 2010'da atanabildim. Doktoraya başladım. Dört yıl, her hafta başka bir şehre doktora çalışmalarım için gitmek zorunda kaldım. Lisansüstü eğitimim hep arşivlerde ve kütüphanelerde geçti. Ailemi unuttum nerdeyse, evliliği hep erteledim. Doktoramı bitirince yrd.doç. kadrosu bekledim. Önüme o kadar bahane sunuldu ki anlatamam. Sonunda üniversite hocası olabildim. Öğrencilere 1,5 yıl ders anlatabildim. Sonra açığa alındım.

Bank Asya o dönem revaçtaydı

2010 yılında ailemin de tavsiyesi üzerine, ilerde ev alabilmek için maaşımın bir kısmını bir bankaya yatırıp, birikim yapmaya karar verdim. Bank Asya o dönem revaçtaydı. Herkes oraya yönlendirdi, B.Asya'yla bankacılık işlemlerim 2015 Haziranına kadar devam etti. 2016'nın ilk ayında hesabımı kapattım. Kimsenin çağrısı üzerine o bankaya para yatırmadım. B. Asya, TMSF'ye devredildikten sonra da bankacılık işlemlerimi orada yapmaya devam ettim. Devletin bankası ve tertemiz diye düşündüm. Büyük paralar yatırmadım. Bir şeylerimi satıp veya kredi çekip o bankaya katkı sunmadım. Amacım maaşımın küçük bir kısmıyla birikim yapmaktı. 17/25'ten sonra hesabını niye kapatmadın diyorlar. Doğrusu bunu nasıl açıklayacağımı bilmiyorum. Başıma bunların geleceğini bilsem kapatmaz mıydım? O kadar şaşkın ve üzgünüm ki anlatamam. İşimden olduğuma mı, bir terör örgütüyle ilişkilendirilmeme mi yanayım. 1,5 aydır hergün ölüyorum. Ne birşey yiyebiliyorum, ne de hayata umutla bakabiliyorum. İşimi, itibarımı, sağlığımı, geleceğimi, yitirmiş gibi hissediyorum. Ne sesimi duyan var. Ne kendimi açıklayacağım bir mecra. İnanın Allah'a ömrümü çok uzatmaması için dua ediyorum."

Sıradaki haber yükleniyor...
holder