Gündem Bir mektup yazdı hayatı değişti

Bir mektup yazdı hayatı değişti

Paylaş
Bir mektup yazdı hayatı değişti

Ağrı'da ilkokulu bitiren Şükran Demir'i ailesi ortaokula göndermedi. Şükran Demir, gizlice öğretmeni Özgür Koçak'a bir mektup gönderip yardım istedi

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinin Çiftlik köyünde yaşayan Şükran Demir, ilkokulu başarıyla bitirmiş, ortaokula gitmek için hazırlık yapıyordu. Ancak ailesinin okumasına izin vermediğini öğrenen Şükran Demir, büyük bir hayalkırıklığı yaşadı. Fakat ne olursa olsun okumayı kafasına koyan Şükran Demir, bir arkadaşı aracılığıyla öğretmeni Özgür Koçak’a mektup gönderdi.

Haberin Devamı

13 yaşındaki Şükran Demir, ailesinin tüm engellemelerine rağmen okumaktan başka bir çaresi olmadığına inanıyordu.

Okulu özledi

Şükran Demir, Özgür öğretmenine yaşadığı sıkıntıyı şu sözlerle anlatıyordu: “Sizi özleyip de gelemediğim için çok üzülüyorum. Babam beni okula göndermiyor. Çok utandırıcı bir şey. Okula giden çocukları görünce, o kadar çok üzülüyorum ki..”

Özgür Koçak öğrencisinin yardım isteğini geri çevirmedi ve mektubu Doğubayazıt Kaymakamı Nurullah Çakır’a götürerek, yardım istedi. Kaymakam ve Ağrı Valisi Hüseyin Yavuzdemir Şükran Demir’in ailesini ikna edip okula gitmesine izin verdi.

O da öğretmen olacak

Şükran Demir ortaokulu başarıyla bitirip liseyi kazanırken Özgür öğretmenin tayini Afyonkarahisar’a çıktı. Ayrı illerde de olsalar Özgür öğretmen, Şükran Demir’e destek vermeye devam etti.

Haberin Devamı

Öğretmeninin kendisine verdiği emeği aklında hiç çıkarmayan Şükran Demir (20) bu yıl üniversite sınavında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Türk Dili Edebiyatı Bölümünü kazandı. Yıllar sonra öğretmenine kavuşan Şükran Demir, “Bana verdiği destekle hayatımı değiştirdi. Ben de Özgür Koçak gibi öğretmen olacağım” dedi.

AA