Gündem Bir milyon paket sigara ele geçirildi

Bir milyon paket sigara ele geçirildi

Paylaş
Bir milyon paket sigara ele geçirildi

Van'ın Başkale İlçesi Emniyet Müdürlüğü tarafından 1 ayda gerçekleştirilen 35 operasyonda, tam 1 milyon paket kaçak sigara ele geçirildi. Bu rakam neredeyse bir fabrikanın üretimine eşit

Başkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 1 ay içersinde sigara kaçakçılarına karşı yoğun bir istihbari çalışma başlatıldı. Çalışmalar sonrası elde edilen bilgiler doğrultusunda 35 operasyon gerçekleştiren polis, 1 milyon paket kaçak sigara ele geçirdi. Olaylarla ilgili 15 şüpheli tutuklandı.

SON 1 HAFTADA ONBİNLERCE PAKET ELE GEÇİRİLDİ

Sadece son 1 haftada Türkiye'nin çeşitli illerinde yapılan operasyonlarda on binlerce paket sigara ele geçirildi.

Konya'da yol kontrolünde durdurulan TIR'ın dorsesindeki soğutucu ile kabindeki yatağın altına gizlenilmiş 2 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Kilis'te, polis tarafından yapılan yol uygulamasında 23 bin 330 paket kaçak sigara ele geçirildi, 2'si Suriye uyruklu 3 kişi gözaltına alındı.

Nevşehir'de polis ekiplerinin durdurduğu TIR'ın dorsesinde yapılan aramada 35 bin 980 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Şanlıurfa'da, son bir haftadaki operasyonlarda 373 kilo 400 gram esrar, 33 bin 800 paket sigara ile bin 68 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi. Suruç ilçesi girişindeki yol kontrollerinde de 6 ayrı araçtaki aramalarda 33 bin 800 paket gümrük kaçağı sigara bulundu.

Manisa'da polisin bir TIR ve kamyonete düzenlediği operasyonda 20 bin 350 paket gümrük kaçağı sigara ile yakalanan 2 kişi tutuklandı.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNE SAKLAMIŞTI

Yapılan baskınlar sigara kaçakçılığında İzmir'de polisin gerçekleştirdiği operasyon, kaçakçıların ilginç yöntemini ortaya çıkardı. Adana'da yolcu almak için otogara giren otobüste yapılan aramada çeyiz sandıkları ve çamaşır makineleri içine gizlenmiş 7 bin 90 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olayla ilgili Suriye uyruklu 18 yaşındaki Mustafa T. gözaltına alındı.

Konya'da polisin yol kontrolü sırasında durdurup arama yaptığı hafif ticari aracın arka koltuk ve bagajında 15 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Gözaltına alınan sürücü 44 yaşındaki Cahit A., ifadesinde, "Esnafım, işler kötü gidince bu işe girdik. Çocuklara bayramlık alacaktık" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı