Tamer Heper Bir nevi el atma
HABERİ PAYLAŞ

Bir nevi el atma

Haberin Devamı

Sahibi bulunduğum arsamın satın aldığım yıldan beri planda sağlık alanı olarak ayrılması sonucu hiçbir şey yapamadım. Üzerindeki binaya dahi onarım için izin vermediler. Oysa müteahhitler kat karşılığı teklif ediyor ama ben hiçbir şey yapamıyorum. Bu iş ne kadar sürer? Bir tazminat söz konusu olmaz mı? L.Y.

Anlattığınız olay bana pek yabancı değil. Tatbikatta şöyle bir şeye rastlıyoruz: Belediyeler plan yapıp vatandaşın arsasını böyle bloke ediyor. Üzerine hiçbir şey yapılamıyor. Yani arsanın değeri neredeyse sıfırlanıyor. Bir gün birileri çıkıyor bu arsalara talip oluyor, yok pahasına satın alıyor. Bu arsalar toplandıktan ve yok pahasına alındıktan sonra o alanda plan değişikliği yapılıyor ve yok pahasına alınan arsalar değer kazanıyor. İşte bu danışıklı döğüş alışı yapanlar bir anda zengin oluveriyor.
[[HAFTAYA]]

Zira bir arsanın yıllarca bloke edilmesi mantıken mümkün değil. Ya planladığın gibi bir iş yapacaksan kamulaştıracaksın veya vatandaşı mağdur etmeyeceksin. Şimdi bu gibi olaylar vatandaşın arsasına kamulaştırma yapmadan el koyma olarak kabul ediliyor ve tazminatı gerektiriyor. Dolayısı ile bir tazminat davası söz konusu olabilir bunu bir meslektaşımın yardımı ile yapmanızı tavsiye ederim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder