Candaş Tolga Işık Bir öğretmen çok şey değiştirir
HABERİ PAYLAŞ

Bir öğretmen çok şey değiştirir

Haberin Devamı

Aydın Doğan Vakfı, Türkiye’nin en büyük eğitim gönüllüsü kurumlarından biri olma göreviyle Anadolu’nun dört bir yanında çalışmaya devam ediyor.



Vakfın, Aydın Doğan’ın 1958’de mezun olduğu Erzincan Lisesi içinde yaptırdığı konferans salonu ve öğrenci merkezi açılış töreni için dün Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan ile birlikte Erzincan’daydık. Öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi.

Öğrencileri temsilen konuşan Tuğba Nur, okuluna bu merkezi kazandıran Aydın Doğan’a seslendi: “Merak etmeyin, bizim için yaptıklarınızın farkındayız. Bu vatana layık evlatlar olarak size en büyük teşekkürü edeceğiz.”

Başbakan Binali Yıldırım’ın memleketi olan Erzincan, Anadolu’da eğitimin başkenti olmaya aday. Şehirde adeta bir eğitim seferberliği var ve bu seferberliğin sonuçları alınmaya başlamış bile...

Şehirdeki öğrencilerin başarı oranı Türkiye ortalamasının çok çok üzerinde...



Erzincan Valisi Ali Arslantaş büyük bir misafirperverlikle bizi havaalanında karşıladı. Vilayetteki makamında, Erzincan’ın satırbaşlarını anlatırken devlet desteği bakımından aldıkları büyük güce dikkat çekti. Ki o gücün adı şüphesiz Başbakan Binali Yıldırım.



Vali Bey sunumu sırasında enteresan bir bilgi verdi: Erzincan’daki öğrenciler Türkiye’de hiç de popüler olmayan bir spor dalında dünya çapında başarılar elde ediyor: Badminton. Bu başarının arkasında ise 20 yıl önce Erzincan’a gelen idealist bir büyük öğretmen var.

Bir öğretmen çok şey değiştirir



Hemen bu müthiş hikayenin peşine düştüm. Murad Sönmez, 1992’deki Erzincan Depremi’den hemen sonra tayini buraya çıkan yürekli bir beden eğitimi öğretmeni. Erzincan’da badminton oynamaya başlıyor, antrenörlük sertifikası alıyor.

Murad Hoca öğrencilerini de badmintona başlatıyor. Badminton bir anda Erzincan’nın en sevilen sporu haline geliyor.

2008’de Murad Sönmez’e şehre yeni tayini çıkan Beden Eğitimi Öğretmeni Uğur Erçetin de katılınca Erzincanlı öğrencilerden bir anda badmintonda uluslararası çapta dereceler gelmeye başlıyor.

Öyle ki; Badminton Milli Takımı’na Erzincan damgası vuruluyor. 2016’daki Dünya Şampiyonası’nda yarışan 9 sporcudan 4’ü Erzincan’dan gidiyor.

Bu alanda Türkiye spor tarihinin en büyük derecesini elde ederek çeyrek final oynuyorlar. Geçen yıl, 15 yaş altı Avrupa Şampiyonası’nda birincilik, 17 yaşta Avrupa üçüncülüğü alıyorlar.

Düşünün ki; şu an badminton branşında Erzincan’da 22 milli sporcu var. Ve başarıya doymuyorlar.



Bir kez daha şahitlik ettik ki her şey öğretmenle başlıyor. Batıda her türlü imkan içinde emsalleri başarıya hasret kalırken Anadolu’da idealist bir öğretmen yaşadığı şehirdeki her türlü imkansızlığı aşıp öğrencileriyle birlikte tarih yazıyor.



Murad Öğretmen ve Erzincanlı öğrencilerini saygıyla selamlıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder