Bilim - Teknoloji Bir pürüz daha ortadan kalktı
Paylaş
Bir pürüz daha ortadan kalktı

Microsoft'un Nokia'yı satın alma işlemleri hala devam ederken, bir pürüz daha aradan çıktı...

Microsoft ve Nokia arasındaki satın alma anlaşmasının duyurulmasının üzerinden fazla zaman geçmedi. 2014'ün başında tamamlanacak olan satın alma işlemleri ise hızla sürüyor. Bu yolda önemli bir adım da Nokia hisselerinin %99'unu elinde bulunduran Nokia hissedarlarının onayını almaktı ve bu adım da tamamlandı. Artık iki şirketin birleşmesinin önündeki bir pürüz daha kalkmış oldu.

Haberin Devamı

Nokia ise satış işleminden sonra kendi ismiyle var olmaya devam edecek zira Microsoft'a sadece mobil cihaz bölümünü sattığı için bu bölümün sahip olduğu teknolojiler ve imkanlar Microsoft'a geçecek. Fakat Nokia hala telekomünikasyon ve network alanında faaliyet göstermeye devam edecek. Yeni teknolojiler geliştirecek ve eski lisanslarını satmaya devam edecek. Hatta herkes Microsoft'un, Nokia Music servisini de satın aldığını sanırken, bu servis de Nokia'da kalacak ve yeni Microsoft telefonlarını satın alanların Nokia Music servisine ulaşabilmesi için Microsoft'un Nokia'ya lisans ücreti ödemesi gerekecek.

Elbette Nokia bağımsız bir şirket olarak devam edeceği için, Nokia Music servisini artık sadece "Nokia" telefonları ile sınırlandırmak zorunda değil. Piyasada şimdi, bu servisin Masaüstü Windows, OS X, Android ve iOS platformlarına da açılabileceği konuşuluyor. Apple tarafında iTunes gibi bir tekeli geçerek başarı sağlamak kolay olmasa da, özellikle Android kullanıcılarının Nokia Music'e ilgi göstermesi bekleniyor. Nokia'nın uygulamayı HTML 5 formatında hazırlaması, onun tüm platformlar için kolayca ulaşılabilir olmasını sağlayacak.

Haberin Devamı

Resimlerle: Nokia Lumia 1020'den kareler!

Kaynak: CHIP Online