Bilim - Teknoloji Bir sanal asistan daha!
Paylaş
Bir sanal asistan daha!

BlackBerry'nin son güncellemesi, yanında Siri'ye yeni bir rakip ve Android uygulamalarını getirdi!

Kanadalı akıllı telefon üreticisi BlackBerry, var olan BlackBerry cihazlarına yen'i dağıtmaya başladı. Yazılım, BlackBerry Passport, Z3, Z10, Q10 ve Q5'in yanı sıra, Porsche Design P'9983 ve 9982 ürünlerine ulaşmaya başladı. Bu güncelleme ile beraber kullanıcıların yeni sanal asistan BlackBerry Assistant, BlackBerry Blend ve çift uygulama mağazası gibi yeni özelliklere ulaşmalarına imkan tanınmış oluyor.

Eğer Siri, Cortana veya Google Now dijital sesli asistanlara uzaktan imrenerek bakan bir BlackBerry kullanıcısı iseniz, OS 10.3.1'deki BlackBerry Assistant, sizi mutlu edecek. BlackBerry Assistant, sesli veya yazılı komutlar ile kullanıcıların e-postalarını, rehberlerini, takvimlerini ve BlackBerry 10 uygulamalarını yönetmelerine imkan tanıyor.

BlackBerry'nin söylediğine göre Assistant, size nasıl cevap vereceğini bilecek kadar zeki. Eğer konuşuyorsanız BlackBerry Assistant size ses ile cevap verecek ve eğer yazı yazıyorsanız, sonuçları size ekranda gösterecek. Ayrıca, eğer BlackBerry Assistant'a Bluetooth üzerinden ulaşıyorsanız, telefonunuzun ekranına ulaşamıyor olabileceğinizden dolayı size fazladan içerik ile cevap verecek.

Bu güncelleme ile beraber, kullanıcılara iş ve eğlenceyi dengelemenin yeni yolları da sunulmakta. BlackBerry OS 10.3.1 kullanıcıları, BlackBerry Blend ve iki uygulama mağazası seçeneklerine kavuşuyorlar.

BlackBerry Blend, akıllı telefonunuzun içeriğini diğer ürünlerde görmenize imkan tanıyor. Bu sistem sayesinde telefonunuz, tabletiniz ve bilgisayarınız arasında mekik dokuma mecburiyetinden kurtulmuş oluyorsunuz. Eğer Mac veya PC kullanıyorsanız, bilgisayarınızdan telefonunuzdaki e-postaları ve takvimi görebilirsiniz.

Bu güncelleme, telefonunuza aynı zamanda Amazon Appstore'u yükleyerek, BlackBerry sahiplerinin Android uygulamalarını bulup indirmelerini kolaylaştırıyor. Ayrıca, BlackBerry uygulamaları da BlackBerry App World uygulama mağazasından indirilebiliyor.

Toplantılar ve görüşmeler sırasında telefonlarının sesini kapatmayı unutan kişiler için ise, sunulan yeni bir "görüşme modu" ile beraber, bu sorun ortadan kalkıyor. Bu yeni mod, takvim uygulaması ile beraber çalışarak, meşgul olduğunuz zamanlarda telefonun sesini kapatıyor ve görüşmeniz bittikten sonra sesi geri açıyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: BlackBerry Q10'dan kareler

Kaynak: CHIP Online